Όσο πιο ριψοκίνδυνο, τόσο πιο... υγιές - AllYou.gr

Search

Όσο πιο ριψοκίνδυνο, τόσο πιο... υγιές

Μανούλες, σάς έχουμε νέα! 

> ΠΑΙΔΙ ::
17 Ιουνίου 2016

Κάθε φορά που πηγαίνετε στον παιδότοπο ή την παιδική χαρά, τρέμει το... φιλοκάρδι σου όταν το βλέπεις να κάνει ριψοκίνδυνες δραστηριότητες; Αυτή η έρυνα θα σου αλλάξει μυαλά! Οι ειδικοί από το πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβία, σε συνεργασία με το ινστιτούτο έρευνας παιδιού και οικογένειας του νοσοκομείου της Βρετανικής Κολομβίας, διαπίστωσαν ότι, στην πραγματικότητα, το ριψοκίνδυνο παιχνίδι έξω από το σπίτι μπορεί όχι μόνο να βελτιώσει την υγεία του, αλλά και να κάνει το παιδί πιο δημιουργικό, πιο κοινωνικό και πιο... ώριμο.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι παιδικές χαρές και οι παιδότοποι που δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή φυσικά στοιχεία, όπως δέντρα, φυτά κ.λπ. έχουν θετική επίδραση στην υγεία, τη συμπεριφορά και την κοινωνική ανάπτυξή τους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί οι χώροι αυτοί δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τους κινδύνους και να μάθουν τα ίδια τα όριά τους.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις το παιδί σου χωρίς επιτήρηση κάθε φορά που πηγαίνετε στο πάρκο ή τον παιδότοπο. Μπορείς να το παρακολουθείς και να παρεμβαίνεις μόνο σε περιπτώσεις που μπορούν να το θέσουν σε πραγματικό κίνδυνο, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσει να το αφήνεις το περιθώριο να φροντίσει το ίδιο για την ασφάλειά του.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!