ΕΤΣΙ θα καταλάβεις αν πρόκειται να γίνει παχύσαρκο - AllYou.gr

Search

ΕΤΣΙ θα καταλάβεις αν πρόκειται να γίνει παχύσαρκο

...από ΠΟΛΥ νωρίς! 

> ΠΑΙΔΙ ::
05 Ιουλίου 2016

Εσύ ή ο σύντροφός σου έχετε κάποια... παραπανίσια κιλά και φοβάσαι ότι το μωρό σου θα γίνει παχύσαρκο μεγαλώνοντας; Σου έχουμε καλά νέα: νέα μελέτη δείχνει ότι η παιδική παχυσαρκία είναι προβλέψιμη ακόμη και από την ηλικία των 6 μηνών.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν ερευνητές από το Νοσοκομείο Παίδων στο Σινσινάτι των ΗΠΑ, που ανέλυσαν ηλεκτρονικά αρχεία παιδιών ηλικίας κάτω των 6 ετών, συμπεριλαμβανομένων 783 παιδιών χωρίς περιττά κιλά και 480 παιδιών που ήταν παχύσαρκα (όχι απλά υπέρβαρα) σε αυτή την ηλικία.

Τι διαπίστωσαν; Ότι η μέτρηση του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) του παιδιού από την βρεφική ηλικία των 6 μηνών, θα μπορούσε να προειδοποιήσει τους γονείς και τους παιδιάτρους για τάσεις παχυσαρκίας του παιδιού σε πρώιμη ηλικία. Μάλιστα, όταν ο ΔΜΣ υπερβαίνει το 85ο εκατοστημόριο σε ηλικία 6, 12, και 18 μηνών, τότε το παιδί διατρέχουν κίνδυνο για πρώιμη παχυσαρκία.

Μ' αυτό το δεδομένο, οι ειδικοί προτείνουν στους παιδιάτρους να αρχίσουν να παρακολουθούν τον ΔΜΣ των παιδιών από την ηλικία των 6 μηνών και μετά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!