Πες μας πόσο νωρίς έκανε τα πρώτα του βήματα, να σου πούμε πόσο γερά θα γίνουν τα κόκαλά του - AllYou.gr

Search

Πες μας πόσο νωρίς έκανε τα πρώτα του βήματα, να σου πούμε πόσο γερά θα γίνουν τα κόκαλά του

Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα! 

> ΠΑΙΔΙ ::
23 Ιουνίου 2016

Ανυπομονείς να κάνει τα πρώτα του βήματα; Τώρα έχεις έναν ακόμα λόγο -πέραν της... περηφάνιας της μάνας: Όσα παιδιά αρχίζουν να περπατάνε νωρίτερα, είναι πιθανότερο να έχουν πιο γερά κόκαλα αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι επιστήμονες του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, ανέλυσαν στοιχεία για 2.327 νέους και νέες που είχαν γεννηθεί στη δεκαετία του ΄90. Συγκεκριμένα. μελέτησαν την κινητικότητά τους στην ηλικία των 18 μηνών καθώς και την κατάσταση των οστών τους, όταν πια είχαν φτάσεις στην ηλικία των 17 ετών. Που κατέληξαν; Όσα παιδιά περπατούσαν καλύτερα από τα άλλα μέχρι τα 1,5 χρόνια τους, ήταν αυτά που στην εφηβεία είχαν τα πιο γερά οστά. Μάλιστα, αυτό ίσχυε περισσότερο στην περίπτωση των αγοριών

Πώς το εξηγούν οι ειδικοί; Τα παιδιά που είχαν πρόωρη κινητικότητα, έχουν πιο "δυνατούς" μυς, γεγονός που μελλοντικά "χτίζει" πιο γερά οστά. Αντίθετα, τα οστά των λιγότερο κινητικών νηπίων ενδέχεται να αναπτύσσονται λιγότερο με την πάροδο των ετών. 

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!