Ιδρώνει στον ύπνο του; Κάνε ΑΥΤΑ - AllYou.gr

Search

Ιδρώνει στον ύπνο του; Κάνε ΑΥΤΑ

ΤΕΛΟΣ στις νυχτερινές εφιδρώσεις! 

> ΠΑΙΔΙ ::
24 Ιουνίου 2016

Οκ, καλοκαίρι είναι και με τον υδράργυρο να έχει αρχίσει να παίρνει (επικίνδυνα) την ανιούσα, λογικό είναι όπως ζεσταίνεσαι έτσι να ζεσταίνεται και το παιδί σου. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το παιδί ιδρώνει τόσο, ώστε να διαταράσσεται ο ύπνος του; Υπάρχει τρόπος να του διασφαλίσεις πιο... δροσερά zzzzz!

1. Ξεκίνα από τα βασικά. Τσέκαρε αν το παιδί σου σου πάσχει από κάποια διαταραχή ύπνου, π.χ. βλέπει εφιάλτες ή έχει υπνική άπνοια, τα οποία ούτως ή άλλως δεν το αφήνουν να κοιμηθεί ήσυχο. 

2. Συζήτησέ το με τον παιδίατρο σου, ώστε να αποφύγετε το ενδεχόμενο οι εφιδρώσεις να οφείλονται σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, η επίλυση του ιατρικού προβλήματος, θα δώσει τη λύση και στη νυχτερινή εφίδρωση.  

3.Φρόντισε να ελέγχεις τη θερμοκρασία του δωματίου και άφηνε ένα παράθυρο ανοιχτό, ώστε να αερίζεται ο χώρος -και κατ' επέκταση το παιδί. 

4. Δίνε στο παιδί άφθονα υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να αποφύγεις τον κίνδυνο αφυδάτωσης, που μπορεί να προκληθεί από την έντονη εφίδρωση. 

5. Να του φοράς ελαφριές πιτζάμες, από μαλακό, βαμβακερό υλικό. 

6. Σκέπαζέ το με κλινοσκεπάσματα κατάλληλα για τη θερμοκρασία του δωματίου και την εποχή. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!