Το παιδί σου έχει καταρράκτη; Αυτή η ΝΕΑ τεχνική (θα) δίνει οριστική λύση - AllYou.gr

Search

Το παιδί σου έχει καταρράκτη; Αυτή η ΝΕΑ τεχνική (θα) δίνει οριστική λύση

...και μάλιστα, χωρίς παρενέργειες!

> ΠΑΙΔΙ ::
25 Ιουνίου 2016

Το παιδί σου έχει συγγενή καταρράκτη, παρότι διανύει μόλις τους πρώτους μήνες της ζωής του; Η συγκεκριμένη πάθηση αποτελεί την πιο σημαντική αιτία τύφλωσης των παιδιών και εμφανίζεται είτε εκ γενετής, είτε λίγο μετά. Μέχρι σήμερα, η θεραπεία του γίνεται με την χειρουργική αφαίρεση του θολωμένου φακού του ματιού και την αντικατάστασή του με ένα τεχνητό φακό. Παρόλα αυτά, η μέθοδος έχει αρκετές παρενέργειες.

Τώρα, επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Κίνα έρχονται να δώσουν μια πιο αποτελεσματική και ασφαλή λύση, καθώς ανέπτυξαν μια νέα αποτελεσματικότερη μέθοδο η οποία βασίζεται στη χρήση βλαστικών κυττάρων του ίδιου του ασθενούς. Η τεχνική αναγεννά τον φακό του ματιού, δίνοντας καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερες παρενέργειες. 

Η τεχνική δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πειραματόζωα, καθώς και σε παιδιά ηλικίας έως δύο ετών, καθώς σε αυτά τα επιθηλιακά βλαστικά κύτταρά τους είναι πιο νεανικά και πιο ικανά να αναγεννήσουν τον φακό. Όμως οι ερευνητές δήλωσαν ότι ήδη προσπαθούν να την εφαρμόσουν και στις πολύ πιο συχνές περιπτώσεις καταρράκτη προχωρημένης ηλικίας.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!