ΤΕΛΟΣ στα πεταχτά αυτιά - AllYou.gr

Search

ΤΕΛΟΣ στα πεταχτά αυτιά

Όσα πρέπει να ξέρεις για την ωτοπλαστική. Ναι, ΚΑΙ στα παιδιά! 

> ΠΑΙΔΙ ::
30 Ιουνίου 2016

Τα παιδιά μπορεί να γίνουν αρκετά σκληρά κι αυτό διότι λένε ακριβώς αυτό που βλέπουν και σκέπτονται. Η ωτοπλαστική σε παιδιά με αφεστώτα ώτα, δηλαδή «πεταχτά αυτάκια» μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην καλή τους ψυχολογία, αφού η συγκεκριμένη δυσμορφία συχνά προκαλεί περιπαικτικά σχόλια από τα άλλα παιδιά, τραυματίζοντας την παιδική ψυχή. Ρωτήσαμε τον πλαστικό χειρουργό Χρήστο Μεγαπάνο πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα αφεστώτα ώτα με την πλαστική χειρουργική.

Αφεστώτα ώτα

Τα πεταχτά αυτιά είναι συνήθως αποτέλεσμα κληρονομικότητας. Η ωτοπλαστική είναι μία απλή, αλλά παράλληλα ιδιαίτερα αποτελεσματική επέμβαση που επαναφέρει τα αυτιά στη φυσιολογική ανατομική τους θέση. Η διόρθωση πραγματοποιείται έως την ηλικία των 5 με 6 ετών για δύο λόγους. Πρώτα γιατί σε αυτή την ηλικία ολοκληρώνεται η ανάπτυξη και δεύτερον γιατί επιθυμούμε να προλάβουμε την έναρξη του σχολείου.

Οι περιπτώσεις δυσμορφίας είναι τρεις:

• Υποπλασία, δηλαδή έλλειψη της ανθέλικας στο πτερύγιο του αυτιού (άνω μέρος)

• Υποτροφία της κόγχης (στη μέση)

• Και προπέτεια του λοβού (στο κάτω μέρος)

Οι περιπτώσεις ποικίλουν και υπάρχουν και συνδυασμοί των παραπάνω.

Ωτοπλαστική

Σε κάθε περίπτωση η επέμβαση πραγματοποιείται στο πίσω μέρος του αυτιού ώστε να μην είναι εμφανής. Η διαδικασία περιλαμβάνει τοποθέτηση μόνιμων ραμμάτων και αναδίπλωση του χόνδρου ώστε να δημιουργηθεί μία φυσική πτυχή, το λεγόμενο «τσάκισμα» του αυτιού, είτε στο άνω είτε στο μεσαίο μέρος των ώτων. Στην επέμβαση δεν αφαιρούνται τμήματα του χόνδρου. Στην περίπτωση που ο λοβός εξέχει έντονα, μπορεί να αφαιρεθεί τμήμα του δέρματος για να σχηματιστεί σωστά ο νέος, αρμονικός λοβός. Η επέμβαση της ωτοπλαστικής είναι εξαιρετικά ασφαλής. Πραγματοποιείται με γενική αναισθησία, ώστε το παιδί να μην στρεσαριστεί με τη διαδικασία και για να εξασφαλιστεί η απουσία πόνου.

Μετά την ωτοπλαστική

Μετά την επέμβαση χρειάζεται λίγη προσοχή να μην χτυπήσει το παιδί στην περιοχή των ώτων. Τις πρώτες μέρες δίνεται αντιβίωση και αν χρειαστεί απλό παυσίπονο. Για 3 ημέρες έως μία εβδομάδα θα τοποθετηθεί επίδεσμος γύρω από το κεφάλι του παιδιού ώστε να προστατευτεί η περιοχή, ενώ συνιστάται κατά την διάρκεια του ύπνου ο επίδεσμος να παραμείνει για τον πρώτο μήνα, έως ότου σταθεροποιηθούν τα αποτελέσματα της επέμβασης.

Με την ωτοπλαστική θα επιτευχθεί η καλή συμμετρία των αυτιών αλλά και ολόκληρου του προσώπου, ενώ θα ενισχυθεί σημαντικά η ψυχολογία του παιδιού, το οποίο θα μπορέσει απρόσκοπτα πια να αναπτύξει την προσωπικότητά του και να χτίσει μία υγιή σχέση με τον εαυτό του και με τους άλλους.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Πώς να φτιάξεις το δικό σου serum από βιταμίνη C

Ετοίμασε με τα χεράκια σου, το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι σου.
ΠΑΙΔΙ

Ο μπόμπιρας με σύνδρομο Down που ευαισθητοποιεί με τις υπέροχες πόζες του

Μια μαμά πήρε το "όχι" ως πρόκληση και έβαλε στόχο να αφυπνίσει σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις διαφημίσεις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.
FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!
BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες μέρες του κύκλου σου σε βοηθούν να πεις αντίο στη single ζωή

Οι μέρες που είναι ευνοϊκές και αυτή που πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μακρυά από το αγόρι που σου αρέσει.