Σκέφτεσαι (πάλι) να μετακομίσεις; Ίσως πρέπει να περιμένεις μέχρι το παιδί σου να... τελειώσει το σχολείο - AllYou.gr

Search

Σκέφτεσαι (πάλι) να μετακομίσεις; Ίσως πρέπει να περιμένεις μέχρι το παιδί σου να... τελειώσει το σχολείο

Τουλάχιστον αυτό δείχνει νέα έρευνα! 

> ΠΑΙΔΙ ::
30 Ιουνίου 2016

Ανακαλύψατε με τον σύντροφό σου το σπίτι των ονείρων σας, είναι πιο ευρύχωρο για να φιλοξενήσει άνετα την οικογένειά σας, ενώ και το ενοίκιο είναι σαφέστατα χαμηλότερο. Ποιο είναι το μόνο πρόβλημα; Είναι σε διαφορετική περιοχή από αυτή που μένατε ως τώρα. Αναρωτιέσαι γατί αυτό μπορεί να αποτελεί πρόβλημα; Γιατί, μπορεί για σένα και τον σύντροφό σου να αποτελεί καλή ευκαιρία για αλλαγή, αλλά υπάρχει πιθανότητα αυτή η αλλαγή να επηρεάσει αρνητικά τις σχολικές επιδόσεις του παιδιού ή των παιδιών σας. 

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει νέα αμερικανική έρευνα. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 19.200 παιδιά, από το νηπιαγωγείο έως τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου. Τι διαπίστωσαν; Πώς όσο συχνότερα μετακομίζουν οι γονείς, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει να πέσουν οι βαθμοί των παιδιών τους στο σχολείο. Μάλιστα, όσο μικρότερο είναι τόσο παιδί, τόσο μεγαλύτερη είναι και αρνητική επιρροή, ενώ μπορεί να του προκαλέσει κι άλλα προβλήματα, κυρίως συναισθηματικά και συμπεριφοράς, τα οποία πιθανώς διαρκούν για χρόνια μετά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μελέτη επιβεβαιώνει τη σημασία της σταθερότητας για τα παιδιά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!