Εφηβεία: Πες μας πότε "μπήκε" το παιδί σου, να σου πούμε από τι κινδυνεύει - AllYou.gr

Search

Εφηβεία: Πες μας πότε "μπήκε" το παιδί σου, να σου πούμε από τι κινδυνεύει

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους!

> ΠΑΙΔΙ ::
01 Ιουλίου 2016

Μέχρι σήμερα, είχαμε ακούσει-διαβάσει για τους κινδύνους που έχει ένα παιδί αν μπει πρόωρα στην εφηβεία (βλ. διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις κ.λπ). Νέα βρετανική επιστημονική μελέτη δείχνει πως ισχύει και το αντίθετο: Αν, δηλαδή, ένα παιδί μπει στην εφηβεία με καθυστέρηση, τότε θα είναι πιο επιρρεπές σε άσθμα αργότερα στη ζωή.

Στα πλαίσια της μελέτης, οι ειδικοί ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους, συσχετίζοντας το ιατρικό ιστορικό τους με την ηλικία που -κατά προσέγγιση- εμφανίσθηκε η εφηβεία τους. Διαπίστωσαν πως σε όσους, γυναίκες και άνδρες, η εμφάνιση υπήρξε πρόωρη, ο κίνδυνος εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 και καρδιοπάθειας ήταν αυξημένος κατά 50% περίπου, ενώ σε περίπτωση καθυστερημένης εφηβείας ο πιο αυξημένος κίνδυνος αφορούσε στο άσθμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την μελέτη, η ηλικία έναρξης της εφηβείας φάνηκε να επηρεάζει περίπου 48 διαφορετικές παθήσεις, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, την αρθρίτιδα, το γλαύκωμα, την ψωρίαση, την κατάθλιψη κ.ά. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!