4 τρόποι να προστατέψεις το μωρό σου από τη ζέστη - AllYou.gr

Search

4 τρόποι να προστατέψεις το μωρό σου από τη ζέστη

Χρειάζεται (πολλή) προσοχή! 

> ΠΑΙΔΙ ::
30 Ιουνίου 2016

Όσο ο καιρός φτιάχνει και ο υδράργυρος ανεβαίνει, λογικό είναι οι βόλτες με το μωρό στην παιδική χαρά, τα πάρκα αλλά και τις κοντινές παραλίες να μπαίνουν όλο και περισσότερο στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Παρόλα αυτά, επειδή το σώμα των μωρών δεν αποβάλλει τη θερμότητα με τον ίδιο τρόπο που την αποβάλλει το δικό μας και για να αποφύγεις το ενδεχόμενο να το... σκάσεις (κυριολεκτικά), οι ειδικοί συνιστούν να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική και να προστατεύεις το μωρό σου από τη ζέστη. Πώς θα το κάνεις αυτό;  

1. Καλό είναι να αποφεύγεις να το βγάζεις από το σπίτι τις πιο... καυτές ώρες της ημέρας, δηλαδή το μεσημέρι ή πολύ νωρίς το απόγευμα.

2. Φόρεσέ του ελαφρά και άνετα ρούχα και προτίμησε το... layering (δηλαδή, πολλά και λεπτά ρούχα, το ένα πάνω από το άλλο), ώστε να μπορείς να του αφαιρείς ή να του προσθέτεις ρούχα ανάλογα με τη θερμοκρασία. 

3. Απόφυγε να παραμένετε πολύ ώρα κάτω από την ήλιο και φρόντισε και του φοράς πάντα καπέλο όταν βγαίνετε έξω. Ιδανικά, προτίμησε ένα καπέλο με πλατύ γείσο για ακόμα μεγαλύτερη προστασία. 

4. Εννοείται ότι δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ την επάλειψη με ένα ειδικό παιδικό αντηλιακό, με υψηλό(τατο) δείκτη προστασίας! Ακολούθησε το allyou στο Instagram!