Δεν τρώει λόγω ζέστης; Κάνε ΑΥΤΑ - AllYou.gr

Search

Δεν τρώει λόγω ζέστης; Κάνε ΑΥΤΑ

Μην το... σκάσεις! 

> ΠΑΙΔΙ ::
04 Ιουλίου 2016

Όσο η θερμοκρασία αυξάνεται, τόσο η όρεξη του να φάει... μειώνεται; Πρόκειται για μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία, που συμβαίνει τόσο στους ενήλικες, όσο και στα παιδιά.

Παρόλα αυτά, επειδή -σε αντίθεση με τους ενήλικες- η διατροφή των παιδιών θα πρέπει να είναι απόλυτα ισορροπημένη ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, αυτά μπορείς να κάνεις για να το καταφέρεις, χωρίς (κυριολεκτικά) να το σκάσεις! 

1. Στόχευσε στο καλό πρωινό: Ένα πλούσιο και σούπερ υγιεινό πρωινό γεύμα θα του δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα.

2. Μην ξεχνάς την ενυδάτωση: Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο αυξάνεται και η εφίδρωση κι επομένως ο κίνδυνος αφυδάτωσης. Πώς θα τα αποτρέψεις; Με τον προφανή τρόπο: δίνοντας στο παιδί άφθονα υγρά, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. 

3. Δώσ' του μικρά και συχνά γεύματα: Θα το χορτάσουν, χωρίς να το (παρα)φουσκώσουν, ενώ θα του δώσουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.  

4. Προτίμησε ελαφριά φαγητά: Απόφυγε να μαγειρεύεις "βαριά" ιδιαίτερα το καλοκαίρι και προτίμησε ελαφριές, θρεπτικές και νόστιμες επιλογές, π.χ. ψάρι, λαχανικά, κοτόπουλο, λαδερά κλπ.

5. Μην παραλείπεις τα φρούτα και τα λαχανικά: Είναι πηγή θρεπτικών συστατικών, ελαφριά και -ιδιαίτερα όσα ευδοκιμούν τους καλοκαιρινούς μήνες- εξαιρετικά νόστιμα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!