Λατρεύει το fast food; Γι' αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το αφήνεις να το απολαμβάνει  - AllYou.gr

Search

Λατρεύει το fast food; Γι' αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το αφήνεις να το απολαμβάνει 

...πάντα με μέτρο φυσικά!

> ΠΑΙΔΙ ::
06 Ιουλίου 2016

Σου ζητάει διαρκώς... ένα cheese και μια πατάτες; Την επόμενη φορά, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς να του κάνεις τη χάρη. Ο λόγος; Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, αν απαγορεύεις διαρκώς στο παιδί να καταναλώνει junk food, μπορεί να έχεις ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμείς.

Όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες, όταν τα παιδιά στα οποία οι γονείς αρνούνται να προσφέρουν junk food, βρεθούν κάπου όπου υπάρχει διαθέσιμο "πρόχειρο φαγητό" , καταναλώνουν ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που θα κατανάλωναν αν δε ζούσαν υπό... καθεστώς αυστηρής απαγόρευσης.

Ποια είναι, λοιπόν, η μέση λύση; Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι γονείς, αντί να καταφεύγουν σε ακραία μέτρα, θα πρέπει να υιοθετήσουν άλλες, πιο έξυπνες προσεγγίσεις. Για παράδειγμα, να επιτρέπουν στα παιδιά να καταναλώνουν συγκεκριμένες ποσότητες, μία φορά τη βδομάδα ή αντί να κρύβουν τροφές, να φροντίζουν να μην γεμίζουν τα ντουλάπια τους με τέτοια τρόφιμα, ώστε να μην βάζουν σε πειρασμό τα παιδιά. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!