Πρόκειται να γεννήσεις το καλοκαίρι; Το παιδί σου θα γίνει... ψηλό! - AllYou.gr

Search

Πρόκειται να γεννήσεις το καλοκαίρι; Το παιδί σου θα γίνει... ψηλό!

Κι όμως, ισχύει! 

> ΠΑΙΔΙ ::
08 Ιουλίου 2016

Έχεις μπει στο μήνα σου ή ο γιατρός σου έχει δώσει ημερομηνία γέννας μέσα στους προσεχείς καλοκαιρινούς μήνες; Στα ευχάριστα νέα του ερχομού του μωρού σου, ερχόμαστε να σου προσθέσουμε άλλον ένα καλό νέο: Οι άνθρωποι που γεννιούνται τους μήνες του καλοκαιριού, έχουν κατά μέσο όρο ελαφρώς μεγαλύτερο ύψος και είναι γενικότερα πιο υγιείς σε σχέση με όσους γεννιούνται τους χειμωνιάτικους μήνες.

Σου φαίνεται παράδοξο; Κι όμως, αυτό είναι το συμπέρασμα βρετανικής επιστημονικής έρευνας, που μελέτησε στοιχεία για περίπου 450.000 άνδρες και γυναίκες. Η στατιστική ανάλυση των επιστημόνων έδειξε ότι όσα παιδιά γεννήθηκαν κατά τους μήνες Ιούνιο έως Αύγουστο -άρα η σύλληψή τους έγινε το φθινόπωρο- είχαν κατά μέσο όρο ελαφρώς μεγαλύτερο βάρος στη γέννα και αργότερα έγιναν ψηλότερα ως ενήλικες.

Που οφείλεται αυτό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο βιολογικός μηχανισμός που συνδέει την ημερομηνία γέννησης με το ύψος, έχει πιθανώς να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το πόση βιταμίνη D (η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του σκελετού) παίρνει το μωρό στην κοιλιά της μητέρας του, την περίοδο της κύησης. Επομένως, η γυναίκα που είναι έγκυος την άνοιξη και το καλοκαίρι, απορροφά περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία και αυτό αυξάνει την ποσότητα της βιταμίνης D στον οργανισμό της.

Ηθικό δίδαγμα; Αν θέλεις το επόμενο παιδί σου να γίνει ψηλό, ξεκίνα τις... προσπάθειες το φθινόπωρο.

Συντάκτης

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!