Πρόκειται να γεννήσεις το καλοκαίρι; Το παιδί σου θα γίνει... ψηλό! - AllYou.gr

Search

Πρόκειται να γεννήσεις το καλοκαίρι; Το παιδί σου θα γίνει... ψηλό!

Κι όμως, ισχύει! 

> ΠΑΙΔΙ ::
08 Ιουλίου 2016

Έχεις μπει στο μήνα σου ή ο γιατρός σου έχει δώσει ημερομηνία γέννας μέσα στους προσεχείς καλοκαιρινούς μήνες; Στα ευχάριστα νέα του ερχομού του μωρού σου, ερχόμαστε να σου προσθέσουμε άλλον ένα καλό νέο: Οι άνθρωποι που γεννιούνται τους μήνες του καλοκαιριού, έχουν κατά μέσο όρο ελαφρώς μεγαλύτερο ύψος και είναι γενικότερα πιο υγιείς σε σχέση με όσους γεννιούνται τους χειμωνιάτικους μήνες.

Σου φαίνεται παράδοξο; Κι όμως, αυτό είναι το συμπέρασμα βρετανικής επιστημονικής έρευνας, που μελέτησε στοιχεία για περίπου 450.000 άνδρες και γυναίκες. Η στατιστική ανάλυση των επιστημόνων έδειξε ότι όσα παιδιά γεννήθηκαν κατά τους μήνες Ιούνιο έως Αύγουστο -άρα η σύλληψή τους έγινε το φθινόπωρο- είχαν κατά μέσο όρο ελαφρώς μεγαλύτερο βάρος στη γέννα και αργότερα έγιναν ψηλότερα ως ενήλικες.

Που οφείλεται αυτό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο βιολογικός μηχανισμός που συνδέει την ημερομηνία γέννησης με το ύψος, έχει πιθανώς να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το πόση βιταμίνη D (η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του σκελετού) παίρνει το μωρό στην κοιλιά της μητέρας του, την περίοδο της κύησης. Επομένως, η γυναίκα που είναι έγκυος την άνοιξη και το καλοκαίρι, απορροφά περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία και αυτό αυξάνει την ποσότητα της βιταμίνης D στον οργανισμό της.

Ηθικό δίδαγμα; Αν θέλεις το επόμενο παιδί σου να γίνει ψηλό, ξεκίνα τις... προσπάθειες το φθινόπωρο.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!