Γεννήθηκε καλοκαίρι; Θα γίνει πιο... αισιόδοξο - AllYou.gr

Search

Γεννήθηκε καλοκαίρι; Θα γίνει πιο... αισιόδοξο

Νέα μελέτη αποκαλύπτει... 

> ΠΑΙΔΙ ::
11 Ιουλίου 2016

Το παιδί σου είναι γεννημένο τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες; Σύμφωνα με νέα μελέτη, η γενέθλια ημερομηνία του ενδέχεται να έχει ένα... αναπάντεχο όφελος για την πορεία της ζωής του: Θα γίνει πιο αισιόδοξο! 

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire, υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που γεννιούνται την καλοκαιρινή περίοδο έχουν μια πιο αισιόδοξη στάση ζωής σε αντίθεση με εκείνα που γεννιούνται τον χειμώνα.

Που οφείλεται αυτό το παράδοξο; Όπως εξηγούν οι ειδικοί, σε αυτό πιθανότατα συμβάλλουν περιβαλλοντικοί παράγοντες της συγκεκριμένης εποχής. Για παράδειγμα, τα παιδιά που γεννιούνται το καλοκαίρι απολαμβάνουν την ηλιακή ακτινοβολία και τη σχετικά υψηλή θερμοκρασία την πρώτη περίοδο της ζωής τους, γεγονός που επηρεάζει στην πορεία και τον μεταβολισμό τους. Επιπλέον εκτίθενται πιο συχνά στο φως και στο εξωτερικό περιβάλλον, καθώς πηγαίνουν περισσότερες βόλτες, ενώ περιστοιχίζονται από πιο χαρούμενους και "θετικούς" ανθρώπους -καθώς το καλοκαίρι ενδείκνυται για... ευδιάθετες καταστάσεις! Ακολούθησε το allyou στο Instagram!