Φουσκωτές πισίνες: Τελικά, πόσο ασφαλείς είναι για τα παιδιά; - AllYou.gr

Search

Φουσκωτές πισίνες: Τελικά, πόσο ασφαλείς είναι για τα παιδιά;

Είναι, υπό ΑΥΤΕΣ τις προϋποθέσεις!

> ΠΑΙΔΙ ::
14 Ιουλίου 2016

Ανήκεις σ' εκείνη την κατηγορία των μαμάδων που κάθε καλοκαίρι αναζητά τα πιο... δροσερά παιχνίδια για τα παιδιά; Αν η απάντησή σου είναι καταφατική, το πιθανότερο είναι ότι -τουλάχιστον- μία πλαστική, φουσκωτή πισίνα "κοσμεί" ήδη τη βεράντα σου!

Κι όμως, αυτό το φαινομενικά ακίνδυνο παιχνίδι, μπορεί να βλάψει το παιδί σου και μάλιστα πολύ περισσότερο απ' όσο φαντάζεσαι. Κι αυτό γιατί, νέα έρευνα του Dr. Gary Smith, καθηγητή στο Nationwide Children's Hospital, κάθε καλοκαίρι πεθαίνει ένα παιδί κάθε 5 μέρες από πνιγμό σε φορητή πισίνα. 

Μάλιστα, σύμφωνα με των ειδικό, το 94% των παιδιών που πνίγηκαν σε τέτοιες πισίνες, ήταν κάτω των 5 ετών, ενώ 4 στις 10 φορές, οι γονείς επιτηρούσαν τα παιδιά τους, αλλά το ατύχημα συνέβη όταν έφυγαν για λίγα λεπτά. 

Τι σημαίνουν όλα αυτά πρακτικά; Όχι, δεν χρειάζεται να... πετάξεις την πλαστική πισίνα του παιδιού σου. Θα πρέπει όμως να είσαι διαρκώς σε εγρήγορση και να μην αφήνεις το παιδί χωρίς επιτήρηση, ενώ αν είναι πολύ μικρής ηλικίας, καλό είναι να είσαι κι εσύ μέσα στο νερό μαζί του.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!