ΕΤΣΙ θα γεμίσεις δημιουργικά (και εκπαιδευτικά) τη μέρα του παιδιού σου - AllYou.gr

Search

ΕΤΣΙ θα γεμίσεις δημιουργικά (και εκπαιδευτικά) τη μέρα του παιδιού σου

Φύγαμε για το Κέντρο Πολιτισμού "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος"! 

> ΠΑΙΔΙ ::
26 Ιουνίου 2016

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει το "Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο" ένα σύνολο εκδηλώσεων, που ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται σήμερα, στο οποίο πάνω από 400 καλλιτέχνες συμπράττουν στη σύνθεση μιας μεγάλης γιορτής γνωριμίας του κοινού με τον χώρο του ΚΠΙΣΝ. 

Αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος αποτελούν οι παιδικές εκδηλώσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς φίλους του ΚΠΙΣΝ να γνωρίσουν το έργο, να περιπλανηθούν στις διαφορετικές γωνιές του, να εξερευνήσουν τα μυστικά του μέσα από δημιουργικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

Τα προγράμματα για παιδιά περιλαμβάνουν παιχνίδια, πρωτότυπους αγώνες για όλη την οικογένεια, αθλητικές δραστηριότητες, γνωριμία με τα παραολυμπιακά αθλήματα, επιστημονικά και περιβαλλοντικά εργαστήρια, μουσική και μαγεία, που δίνουν το έναυσμα στα παιδιά για τη δημιουργία νέων εμπειριών στο καινούριο τοπόσημο της πόλης. 

metamorphosis.jpeg

Θέλεις να μάθεις τι μπορείτε να κάνετε εκεί σήμερα με το παιδί σου;  

Πράκτορες του πλανήτη (Εκπαιδευτικά Προγράμματα) | 10:30 – 13:30

Τα παιδιά γίνονται οι Πράκτορες του Πλανήτη και αναλαμβάνουν διαφορετικές αποστολές στις οποίες πρέπει να προστατέψουν και να σώσουν τα σημαντικότερα αγαθά της Γης, οξύνοντας την οικολογική τους συνείδηση.

Ολυμπιάδα Φλούξους (Εκπαιδευτικά Προγράμματα)| 10:30 – 13:30

Ξεκινώντας από την ιδέα του Geοrge Maciunas, ιδρυτή του καλλιτεχνικού κινήματος Φλούξους (Fluxus) για τη διοργάνωση μιας «αντι-Ολυμπιάδας» παράδοξων και διασκεδαστικών αγωνισμάτων, πέντε σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες σχεδιάζουν και υλοποιούν «φλούξους» παιχνίδια και αθλήματα για παιδιά και ενήλικες με την επιμέλεια της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Very Young Contemporary Art (VYCA).

Εργαστήριο «Πλέξε την ιστορία μου» (Εκπαιδευτικά Προγράμματα) | 10:30 - 13:30

«Όλοι έχουμε μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί», ακολουθώντας αυτή την αρχή η εικαστικός (weaving artist) και ακτιβίστρια Eileen Botsford χρησιμοποιεί το πλέξιμο ως μια συλλογική δραστηριότητα για να εκμαιεύσει τις ιστορίες που κρύβονται στη μνήμη των ανθρώπινων κοινοτήτων. 

Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά (Εκπαιδευτικά Προγράμματα) |10:30 - 13:30

Το Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά προσκαλεί μαθητές από το δημοτικό ως το λύκειο στα πιο πρωτότυπα εργαστήρια εξερεύνησης, και όχι μόνο. Σε συνεργασία με το Κολέγιο Ανατόλια, προσφέρεται η ευκαιρία σε χαρισματικούς νέους να αναδείξουν τα ταλέντα και τον ενθουσιασμό τους για τις επιστήμες.

10:30 | «Θέλεις να γίνεις Επιστήμονας;»

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον απέραντο κόσμο της επιστήμης, προσπαθώντας να απαντήσουν σε ποικίλα επιστημονικά ερωτήματα και πραγματοποιώντας πειράματα με υλικά καθημερινής χρήσης. 

10:30 | «Θεωρία Παιγνίων»

Όλα απαντώνται με ακρίβεια με μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή των μαθηματικών, όπου θέματα της καθημερινής ζωής επιλύονται μέσα από τη λογική των πιθανοτήτων. Τα παιδιά γνωρίζουν τη Θεωρία Παιγνίων, έναν σύγχρονο κλάδο της μαθηματικής επιστήμης, η οποία μετατρέπει τις περίπλοκες καταστάσεις σε μαθηματικά παιχνίδια.

12:10 | «Η μαγεία της μαθηματικής σκέψης»

Τα παιδιά χαίρονται τη μαγεία των αριθμών σε ένα εργαστήριο-μαθηματικό καλειδοσκόπιο, το οποίο προβάλλει όλες τις αποχρώσεις μιας επιστήμης τις περισσότερες φορές βαρετής στην τάξη! 

12:10 | «Κρυπτολογία»

Ποιος δεν θέλει να μάθει να στέλνει ένα κρυφό μήνυμα που θα γνωρίζει να το διαβάσει μόνο ο παραλήπτης του; Στο εργαστήριο κρυπτολογίας τα παιδιά μαθαίνουν να κωδικοποιούν και να αποκωδικοποιούν μηνύματα μέσα από τη μελέτη κρυπτοσυστημάτων, όταν χρειαστεί και με τη βοήθεια των μαθηματικών!

Εργαστήριο μεταξοτυπίας | 19:00 – 21:00

Η πανάρχαιη τεχνική της μεταξοτυπίας, της πρώτης εκτυπωτικής μεθόδου, που απαντάται από τη λεκάνη της Μεσογείου ως τη μακρινή Ιαπωνία και την Ινδονησία, μετατρέπεται σε σύγχρονη τέχνη στα χέρια ενός καινοτόμου πειραματιστή του είδους. Ο Μανώλης Αγγελάκης, γνωστός και ως tind, εξελίσσει την οικογενειακή παράδοση στο επάγγελμα του μεταξοτύπη, προβάλλει την αξία της τέχνης του και ανακαλύπτει τις απεριόριστες εφαρμογές της. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο χρησιμοποιεί εναλλακτικά, αντί για μελάνι εκτύπωσης, χρώμα body paint, προσκαλώντας τους επισκέπτες του Πάρκου να μοιραστούν ένα καλλιτεχνικό τύπωμα στο δέρμα τους! Πιστεύει στην ομορφιά των τυπογραφικών λαθών και την παρουσιάζει, όπως και την αξία της μεταξοτυπίας, μέσα από συνεργασίες με τίτλο «Το λάθος είναι ανώτερο της Τέχνης».

INFO

Πού: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού, Καλλιθέα - Μοσχάτο

Πότε: Κυριακή 26 Ιουνίου, 10:30 με 21:00

Είσοδος ελεύθερη Ακολούθησε το allyou στο Instagram!