Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

"Τρώει όσο πρέπει το μωρό μου;"

ΕΤΣΙ θα καταλάβεις ότι του φτάνει το γάλα! 


Μαρία Μυλωνά

Μόλις έγινες μανούλα για πρώτη φορά; Αν η απάντησή σου είναι καταφατική, το μόνο σίγουρο είναι το μυαλό σου είναι γεμάτο με απορίες/άγχη/ανησυχίες. Μια από τις βασικότερες είναι αν η ποσότητα του γάλατος (και μετέπειτα των πιο στερεών τροφών) που δίνεις στο παιδί σου είναι επαρκής ώστε, αφενός να χορταίνει και αφετέρου να του παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για τη σωστή ανάπτυξή του.

Μην "κουράζεις" άλλο το μυαλό σου. Υπάρχει τρόπος να καταλάβεις ότι χόρτασε. Οι ειδικοί εξηγούν ότι ένα μωρό που τρέφεται ικανοποιητικά είναι ήρεμο και κοιμάται μετά το γεύμα, "βρέχει'' τουλάχιστον 5-6 φορές/μέρα την πάνα του και τα ούρα δεν την χρωματίζουν (τα έντονα χρωματισμένα κίτρινα ούρα είναι συμπυκνωμένα και υποδηλώνουν αφυδάτωση). Αν συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, σημαίνει ότι το παιδί σου παίρνει κανονικά βάρος. 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.