"Μαμά, πώς γίνονται τα παιδιά;" - AllYou.gr

Search

"Μαμά, πώς γίνονται τα παιδιά;"

Σου "έσκασε" τη μεγάλη ερώτηση; ΑΥΤΑ πρέπει να κάνεις!

> ΠΑΙΔΙ ::
20 Ιουλίου 2016

Οκ, γνωρίζεις καλά ότι τα παιδιά από τη φύση τους είναι "περίεργα", οπότε το πιθανότερο είναι ότι καθημερινά απαντάς σε δεκάδες "γιατί, μαμά;"... Τι γίνεται, όμως, όταν οι απορίες του παιδιού σου αρχίζουν να γίνονται πιο... πικάντικες;

Ναι, ναι στην "καυτή" ερώτηση "Μαμά, πώς γεννιούνται τα παιδιά" αναφερόμαστε. Σου την έκανε ήδη, παρόλο που είναι μόλις 4 ετών; Μην αγχώνεσαι!  Συνήθως από αυτή την ηλικία τα παιδιά αρχίζουν να ανακαλύπτουν το φύλο του, γίνονται περίεργα για το σώμα των άλλων και ξεκινούν οι πρώτες σχετικές απορίες.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ; Καταρχάς, μην μπεις στη διαδικασία να ξεκινήσεις τις... ιστορίες με τις μελισσούλες, τις πεταλουδίτσες και τον πελαργό και μην κάνεις πώς δεν άκουσες την ερώτηση. Αντίθετα, θα πρέπει να εξηγήσεις στο παιδί σου, χωρίς όμως να χρησιμοποιείς λεπτομέρειες, οι οποίες μπορούν να το τραυματίσουν ή του δημιουργήσουν απέχθεια για το σεξ. Από τα 6 χρόνια του, όπου και ζητά περισσότερες λεπτομέρειες, είναι μία κατάλληλη ηλικία για να του μιλήσεις αναλυτικότερα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!