Είναι υπερβολικά ντροπαλό; 4 τρόποι να το... ξεκολλήσεις - AllYou.gr

Search

Είναι υπερβολικά ντροπαλό; 4 τρόποι να το... ξεκολλήσεις

Θέλει μέθοδο!

> ΠΑΙΔΙ ::
26 Ιουλίου 2016

Οκ, πολλά παιδιά είναι συνεσταλμένα και αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξεις. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που το δικό σου παιδί είναι υπερβολικά ντροπαλό, με αποτέλεσμα να "κρύβεται" διαρκώς... πίσω από τη φούστα σου; Κι όμως, μπορείς να το βοηθήσεις να γίνει λίγο πιο κοινωνικό. Πώς θα το κάνεις; Έτσι:

1. Μην του το... χτυπάς: Μην προσπαθείς να δικαιολογηθείς στους άλλους μπροστά του, εξηγώντας πώς "ντρέπεται, γι’ αυτό δε μιλάει". Το πιθανότερο είναι πώς θα το κάνεις να αισθανθεί άσχημα και θα... ντραπεί ακόμα περισσότερο!  

2. Μην το ζορίζεις: Μην επιμένεις να παίξει με το παιδάκι που κάθεται στην διπλανή ξαπλώστρα ή να συστηθεί στον... σερβιτόρο στην ταβέρνα. Είναι προτιμότερο να το συζητήσεις μαζί του αργότερα, όταν θα είστε μόνοι σας και δεν θα αισθάνεται ότι το... εκθέτεις μπροστά σε τρίτους. 

3. Άφησέ το να πάρει πρωτοβουλίες: Ζήτησέ του να πάει εκείνο να παραγγείλει στο beach bar ή άφησέ το να παραγγείλει μόνο του το φαγητό του στην ταβέρνα. Ενθαρρύνέ το να μιλά και να μη διστάζει να λέει τη γνώμη του.

4. Μην ξεχνάς να του λες "μπράβο": Κάθε φορά που διαπιστώνεις πώς... ξεκολλάει, επαίνεσέ το και εξηγησέ του πόσο περήφανη είσαι για κείνο!  

Συντάκτης

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!