Ετοιμάζεσαι να του βγάλεις την πάνα; 2 λόγοι που θα σε κάνουν να το ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΣ - AllYou.gr

Search

Ετοιμάζεσαι να του βγάλεις την πάνα; 2 λόγοι που θα σε κάνουν να το ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΣ

Είσαι σίγουρη; 

> ΠΑΙΔΙ ::
27 Ιουλίου 2016

Ήρθε -επιτέλους- η μεγάλη στιγμή να του βγάλεις την πάνα και να ξεκινήσεις να το προετοιμάζεις για την τουαλέτα ή το γιογιό. Μάλιστα, όλες οι μανάδες που γνωρίζεις, σου εξηγούν πώς το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή, και πόσο μάλλον οι μέρες των διακοπών.

Είναι, όμως, έτσι στην πραγματικότητα; Σου παρουσιάζουμε δύο λόγους για τους οποίους καλό είναι να του δώσεις... παράταση! 

1. Φεύγετε για διακοπές: Σε αντίθεση με όσα σου λένε οι (παραπάνω) μανάδες, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις την προασπάθεια σε ένα περιβάλλον που εμπνέει ασφάλεια στο παιδί και τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής. Με λίγα λόγια, στο σπίτι σας, χωρίς πίεση χρόνου, είναι πιο πιθανό να κάνεις πιο ομαλή τη μετάβασή του από το στάδιο της πάνας στην τουαλέτα.

2. Δεν δείχνει έτοιμο: Αν έχεις κάνει ήδη μια ανεπιτυχή προσπάθεια και έχεις διαπιστώσει πώς το παιδί αντιδρά και δεν δείχνει καμία προθυμία να συνεχίσει, μην επιμείνεις. Θα πρέπει να θυμάσαι πως κάθε παιδί είναι διαφορετικό και κατακτά τα αναπτυξιακά ορόσημα στο δικό του χρόνο. Με λίγα λόγια, σεβάσου τους ρυθμούς του και κάποια στιγμή θα τα καταφέρει.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!