Ανέβασε πυρετό; Κάνε ΑΥΤΑ - AllYou.gr

Search

Ανέβασε πυρετό; Κάνε ΑΥΤΑ

Οι πρώτες βοήθειες για να μην τον αφήσεις να καταστρέψει τις διακοπές σας! 

> ΠΑΙΔΙ ::
24 Ιουλίου 2016

Η πολυπόθητη καλοκαιρινή άδειά σου έφτασε κι απολαμβάνεις ήδη ξέγνοιαστη τις πρώτες μέρες των οικογενειακών σας διακοπών. Τι μπορεί να καταστρέψει αυτό το ειδυλλιακό σενάριο; Ο ξαφνικός πυρετός του παιδιού σου.

Τι να κάνεις για να τον αντιμετωπίσεις άμεσα και αποτελεσματικά; Δοκίμασε αυτά: 

1. Άφησε το παιδί σου με ελάχιστα, ελαφριά ρούχα. 

2. Δίνε του να πίνει μικρές γουλιές από δροσερά υγρά. Ο ψηλός πυρετός προκαλεί απώλεια υγρών και μπορεί να οδηγήσει γρήγορα σε αφυδάτωση.

3. Αν ο πυρετός είναι πολύ υψηλός, κάν' το ένα χλιαρό μπάνιο (άφησέ το τουλάχιστον 10- 15 λεπτά στο νερό). Απόφυγε το κρύο νερό, καθώς μπορεί να προκαλέσει ρίγος, το οποίο αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος.

4. Μην το τρίψεις με οινόπνευμα. Αντίθετα, βρέξε μικρές πετσέτες με χλιαρό νερό και κάνε κομπρέσες στο μέτωπο, τις οποίες θα ανανεώνεις όταν η πετσέτα ζεσταθεί.

5. Βρέξε βαμβάκια με δροσερό νερό και τοποθέτησέ τα στις κλειδώσεις (αγκώνες και γόνατα) του παιδιού, διπλώνοντας τα μέλη, ώστε να παραμείνουν οι κομπρέσες στη θέση τους.

Προσοχή: Αν ο πυρετός είναι πάνω από 38, καλό είναι να επικοινωνήσεις με τον παιδίατρο και αν σου το συστήσει να χορηγήσεις αντιπυρετικό στο παιδί.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!