Μικροί... Σαμαρείτες! - AllYou.gr

Search

Μικροί... Σαμαρείτες!

Ενίσχυσε το πνεύμα εθελοντισμού στο παιδί σου, ανάλογα με την ηλικία του.

> ΠΑΙΔΙ ::
15 Σεπτεμβρίου 2014

Ανάλογα με την ηλικία του, το παιδί μπορεί να μάθει να βοηθά και να συνεργάζεται με ποικίλους τρόπους και ερεθίσματα. Αν είναι: 

* 3-5 ετών: Χάρισε του ένα πλαστικό ιατρικό βαλιτσάκι για να… θεραπεύει τις κούκλες, ένα νοσοκομειακό ή ένα πυροσβεστικό αυτοκίνητο (κυκλοφορούν ολοκληρωμένα σετ κατασκευών) για ν’ αναλάβει ρόλους «διάσωσης».   

* 6-8 ετών: Αγόρασέ του βιβλία με «περιεχόμενο», όπως τη σειρά «Μιλάμε για… τα παιδιά του κόσμου» (εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί) ή το «Ο πόλεμος, η Μαρία και το αδέσποτο» της Ζωρζ Σαρρή (εκδόσεις Πατάκη).   

* 9-11 ετών: Ζήτησέ του να βοηθήσει στη διανομή του κυριακάτικου συσσίτιου που προσφέρει η εκκλησία της ενορίας σου ή επισκεφθείτε μαζί ένα από τα Παιδικά Χωριά SOS, προκειμένου να χαρίσει κάποια από τα ρούχα και τα παιχνίδια του στους συνομηλίκους του που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν καινούργια.   

* 12-15 ετών: Δηλώστε μαζί συμμετοχή σε εθελοντικές δραστηριότητες, π.χ. αναδάσωση.    

* Άνω των 16 ετών: Πληροφόρησέ το για τα τοπικά και ευρωπαϊκά προγράμματα νεολαίας για τον εθελοντισμό. Θα τα βρεις στο http://e-thelontis.gr/ 

* Για κάθε ηλικία: Ο προσκοπισμός και ο οδηγισμός παρέχουν, επίσης, σημαντικά μαθήματα κοινωνικής προσφοράς και αλληλοβοήθειας. Μάθε πού μπορείς να το γράψεις στο http://www.sep.org.gr/.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!