Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Μικροί... Σαμαρείτες!

Ενίσχυσε το πνεύμα εθελοντισμού στο παιδί σου, ανάλογα με την ηλικία του.


Μαρία Μυλωνά

Ανάλογα με την ηλικία του, το παιδί μπορεί να μάθει να βοηθά και να συνεργάζεται με ποικίλους τρόπους και ερεθίσματα. Αν είναι: 

* 3-5 ετών: Χάρισε του ένα πλαστικό ιατρικό βαλιτσάκι για να… θεραπεύει τις κούκλες, ένα νοσοκομειακό ή ένα πυροσβεστικό αυτοκίνητο (κυκλοφορούν ολοκληρωμένα σετ κατασκευών) για ν’ αναλάβει ρόλους «διάσωσης».   

* 6-8 ετών: Αγόρασέ του βιβλία με «περιεχόμενο», όπως τη σειρά «Μιλάμε για… τα παιδιά του κόσμου» (εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί) ή το «Ο πόλεμος, η Μαρία και το αδέσποτο» της Ζωρζ Σαρρή (εκδόσεις Πατάκη).   

* 9-11 ετών: Ζήτησέ του να βοηθήσει στη διανομή του κυριακάτικου συσσίτιου που προσφέρει η εκκλησία της ενορίας σου ή επισκεφθείτε μαζί ένα από τα Παιδικά Χωριά SOS, προκειμένου να χαρίσει κάποια από τα ρούχα και τα παιχνίδια του στους συνομηλίκους του που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν καινούργια.   

* 12-15 ετών: Δηλώστε μαζί συμμετοχή σε εθελοντικές δραστηριότητες, π.χ. αναδάσωση.    

* Άνω των 16 ετών: Πληροφόρησέ το για τα τοπικά και ευρωπαϊκά προγράμματα νεολαίας για τον εθελοντισμό. Θα τα βρεις στο http://e-thelontis.gr/ 

* Για κάθε ηλικία: Ο προσκοπισμός και ο οδηγισμός παρέχουν, επίσης, σημαντικά μαθήματα κοινωνικής προσφοράς και αλληλοβοήθειας. Μάθε πού μπορείς να το γράψεις στο http://www.sep.org.gr/.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου