Αυτό το θέμα δεν πρέπει να το συζητάς ποτέ με τα παιδιά σου - AllYou.gr

Search

Αυτό το θέμα δεν πρέπει να το συζητάς ποτέ με τα παιδιά σου

Μπορεί να τη θεωρείς αθώα και φυσιολογική κουβέντα, αλλά μάλλον κάνει κακό στο παιδί σου.

> ΠΑΙΔΙ ::
11 Σεπτεμβρίου 2016

Μαμά είσαι και θες το καλύτερο για το παιδί σου, οπότε το βρίσκεις αρκετά λογικό συχνά να του επισημαίνεις ότι θα παχύνει, ότι μια τροφή είναι διαιτητική, ότι τρώει πολύ και άλλα τέτοια. Σε καταλαβαίνουμε, η παχυσαρκία είναι σοβαρό θέμα, όμως με το να συζητάς κάτι τέτοιο ανοιχτά με το παιδί σου μάλλον κάνεις ζημιά! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από μια νέα έρευνα που έγινε στο εργαστήριο Food & Lab του Cornell University.

Συγκεκριμένα, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που θυμούνται τους γονείς τους να σχολίαζαν με οποιονδήποτε τρόπο το σωματικό βάρος τους ως παιδιά, ήταν πιο πιθανό να γίνουν παχύσαρκες ως ενήλικες και να λένε ότι χρειάζεται να χάσουν βάρος για να είναι ευτυχισμένες. Ακόμα και όσες ήταν σε φυσιολογικό βάρος ήταν πιο πιθανό να δήλωναν δυσαρεστημένες από το βάρος τους!

Αν θέλεις με κάποιο τρόπο να οδηγήσεις το παιδί σου προς την καλύτερη διατροφή,  προσπάθησε να γίνεις παράδειγμα προς μίμηση, πρόσεχε τον τρόπο που σχολιάζεις τέτοια θέματα και σταμάτα τις επικρίσεις.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!