Θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά για τους έλληνες μαθητές - AllYou.gr

Search

Θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά για τους έλληνες μαθητές

Η έρευνα ESPAD δεν έχει καθόλου καλά νέα για τη συμπεριφορά και τις αντιλήψεις των εφήβων της χώρας μας.

> ΠΑΙΔΙ ::
21 Σεπτεμβρίου 2016

Τις συνήθειες των εφήβων σε όλη την Ευρώπη, καταγράφει η νέα έρευνα ESPAD- European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs και τα νέα που έχει για τη χώρα μας δεν είναι και τα πιο ευοίωνα. 

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία, οι Έλληνες έφηβοι έχουν πρωτιά στον τζόγο. Συγκεκριμένα, η χώρα μας συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό νέων που έχουν παίξει έστω και  μια φορά (30%) και το μεγαλύτερο ποσοστό συχνών online «τζογαδόρων» (16%) κατά το τελευταίο έτος.

Αρκετά ψηλά στην κατάταξη βρίσκονται και στο θέμα της κατανάλωσης αλκοόλ, καθώς σχεδόν τα τρία τέταρτα (75%) ανέφεραν ότι ήπιαν αλκοόλ τον τελευταίο μήνα, έναντι μέσου όρου 48% στην Ευρώπη. Όσον αφορά την χρήση άλλων παράνομων ουσιών πλην κάνναβης, ηρεμιστικών και υπνωτικών χωρίς συνταγή, οι Έλληνες έφηβοι βρίσκονται περίπου στον μέσο όρο.

Στο κάπνισμα τα ποστά είναι κοντά στον ευρωπαίκό μέσο όρο (21%). Η χρήση κάνναβης από τους Έλληνες εφήβους, τέλος, είναι ακόμη αρκετά χαμηλότερη (το 9% έχουν κάνει κάποια στιγμή στη ζωή τους) σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο (16%). Όμως, σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που μεταξύ 1995-2015 καταγράφεται αύξηση στη χρήση κάνναβης από τους νέους.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕΑκολούθησε το allyou στο Instagram!