Πόσο ασφαλείς είναι οι μάσκες εικονικής πραγματικότητας για τα παιδιά; - AllYou.gr

Search

Πόσο ασφαλείς είναι οι μάσκες εικονικής πραγματικότητας για τα παιδιά;

Να γιατί κάτι που φαίνεται εντυπωσιακό παιχνίδι μπορεί να γίνει πονοκέφαλος.

> ΠΑΙΔΙ ::
04 Οκτωβρίου 2016

Οι μάσκες εικονικής πραγματικότητας κάνουν αργά αλλά σταθερά την εμφάνιση τους στη ζωή μας. Και αυτό θα μπορούσε να σε αφήνει αδιάφορη, αν δεν είχες ένα παιδί το οποίο με το που έβλεπε αυτό το "παιχνίδι" το ζητούσε επίμονα. Το ερώτημα που προκύπτει είναι, κατά πόσο αυτές οι συσκευές είναι ασφαλές για ανηλίκους;

Μάλλον όχι και πολύ, θα μπορούσε να ήταν "συμπυκνωμένη", η απάντηση που δίνει η Marientina Gotsis, διευθύντρια του Creative Media & Behavioral Health Center στο University of Southern California School of Cinematic Arts. "Δεν έχουμε αρκετά δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια των τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητα σε ό,τι αφορά τα παιδιά" σημείωσε στο Live Science. "Έτσι, η έλλειψη ερευνητικών δεδομένων και όσα γνωρίζουμε για τη νευροπλαστικότητα των παιδιών, δε με αφήνει να συστήσω τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα τώρα". 

Από την άλλη, ο Michael Madary, pHD ερευνητικός βοηθός στο University of Mainz στη Γερμανία που συμμετείχε στον πρώτο κώδικα ηθικής της χρήσης εικονικής πραγματικότητας, τονίζει ότι μάλλον είναι δύσκολο να υπάρξουν κάποια στιγμή ασφαλή στοιχεία για τις συνέπειες χρήσης VR στα παιδιά.

"Για προφανείς και ηθικούς λόγους, είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε έρευνα με αντικείμενο τα παιδιά" ανέφερε. Επισημαίνει, τέλος, πόσο σημαντικό είναι οι γονείς να είναι κοντά στο παιδί. "Στην εικονική πραγματικότητα έχεις ένα ολόκληρο περιβάλλον που σχεδιάστηκε από κάποιον που μπορεί να θέλει να σε χειραγωγήσει, είτε πρόκειται για διαφήμιση, είτε για πολιτικούς σκοπούς είτε για θρησκευτικούς. Αν το παιδί σου περνά πολύ ώρα σε τέτοιο περιβάλλον που υπάρχει χειραγώγηση, μπορεί να αποτελέσει απειλή για την αυτονομία του και για το πως θα εξελιχθεί ως ενήλικας" σημειώνει.

"Υποψιάζομαι ότι το πιο σημαντικό είναι να είναι οι γονείς κάλοι στο ρόλο τους" τονίζει  και καταλήγει ότι χρειάζεται πολλή προσοχή και γνώση ότι πειράματα δεν έχουν γίνει, οπότε κάνεις πείραμα ο ίδιος στα παιδιά σου.

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.
×