Τελικά φταις εσύ που το παιδί σου είναι περίεργο στο φαγητό; - AllYou.gr

Search

Τελικά φταις εσύ που το παιδί σου είναι περίεργο στο φαγητό;

Πρέπει να διαβάσεις αυτή την έρευνα. Ειδικά αν το ένα του ξινίζει και το άλλο του βρωμάει.

> ΠΑΙΔΙ ::
18 Οκτωβρίου 2016
Συντάκτης : Μαριέτα Χριστοπούλου

Μερικά παιδιά έχουν από την κούνια τους την τάση να μην τρώνε τα πάντα. Συγκεκριμένα, να χαρακτηρίζονται ως "περίεργα" με το φαγητό. Αυτό πολλές φορές μπορεί να προβληματίζει τους γονείς και μάλιστα να τους κάνει να νιώθουν τύψεις, πως κάτι δεν κάνουν σωστά. Μια νέα έρευνα, όμως, έρχεται να δώσει... παρηγοριά.

Δημοσιεύτηκε στο Journal of Child Psychology and Psychiatry και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή η περιέργεια δεν οφείλεται τόσο σε ανατροφή αλλά σε γονίδια.  "Θα μπορούσε να είναι μεγάλη ανακούφιση για τους γονείς που συχνά νιώθουν ότι είναι υπεύθυνοι για το ότι το παιδί τους είναι ιδιότροπο με το φαγητό. Το να καταλάβουν ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι έμφυτες θα τους βοηθήσουν να αποβάλουν αυτό το συναίσθημα" ανέφερε μια εκ των ερευνητών, η Andrea Smith.

Τι ορίζεται ως διατροφική ιδιοτροπία σε ένα παιδί; Να είναι πολύ επιλεκτικό σχετικά με την υφή, τη γεύση και τη μυρωδιά κάθε φαγητού που καλείται να καταναλώσει. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το χαρακτηριστικό του μπορεί να αλλάξει. "Τα γονίδια δεν είναι το πεπρωμένο μας. Ξέρουμε πολλά χαρακτηριστικά με ισχυρή γενετική βάση που ωστόσο μπορούν να αλλάξουν, όπως για παράδειγμα το βάρος" συμπλήρωσε η ερευνήτρια Clare Llewellyn. 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!