Γιατί τον πρώτο χρόνο πρέπει να κοιμάσαι στο ίδιο δωμάτιο με το μωρό σου - AllYou.gr

Search

Γιατί τον πρώτο χρόνο πρέπει να κοιμάσαι στο ίδιο δωμάτιο με το μωρό σου

Όλες οι απαντήσεις που ψάχνεις σχετικά με το σημείο που πρέπει να βάλεις τους πρώτους μήνες, το παιδικό κρεβάτι.

> ΠΑΙΔΙ ::
26 Οκτωβρίου 2016

Τα μωρά πρέπει να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους, επισημαίνει η American Academy of Pediatrics. Η συγκεκριμένη ένωση παιδιάτρων, τονίζει ότι με αυτή την τακτική, μειώνεται κατά 50% ο κίνδυνος του συνδρόμου βρεφικού αιφνίδιου θανάτου. 

Όπως τονίζουν, τα μωρά πρέπει να κοιμούνται σε ξεχωριστή επιφάνεια πχ κούνια, για το λιγότερο τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του και ιδανικά μέχρι να σβήσουν το πρώτο γενέθλιο κεράκι. Επισημαίνεται ότι δεν πρέπει τα παιδιά να κοιμούνται σε μαλακές επιφάνειες, όπως καναπέδες ή πολυθρόνες. Αντίθετα έχει σημασία η επιφάνεια που κοιμούνται να είναι ίσια, σταθερή και χωρίς κουβέρτες, μαξιλάρια ή μαλακά παιχνίδια. Το ιδανικό είναι να υπάρχει ένα σεντόνι το οποίο να καλύπτει ακριβώς το σώμα του μωρού. Γίνεται σαφές επίσης, ότι το μωρά δεν πρέπει να κοιμούνται με τους γονείς τους ή σε σημεία που είναι για ενήλικες.

Στην Αμερική, περίπου 3.500 παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από αιτίες που σχετίζονται με τον ύπνο, σύμφωνα με την American Academy of Pediatrics.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!