Πόση ώρα μπορεί ένα νεογέννητο να ταξιδέψει σε αμάξι; - AllYou.gr

Search

Πόση ώρα μπορεί ένα νεογέννητο να ταξιδέψει σε αμάξι;

Μια νέα έρευνα, έχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κάθε νέο γονιό.

> ΠΑΙΔΙ ::
14 Νοεμβρίου 2016

Μια νέα έρευνα του Bristol University, συμβουλεύει τους γονείς να μην αφήνουν τα νεογέννητα τους στα ειδικά καθίσματα αυτοκινήτου πολλή ώρα, γιατί υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα μωράκια δεν έχουν αρκετά δυνατούς μύες στο λαιμό ώστε να βάλουν αντίσταση όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση. Αυτό σε συνδυασμό με τις αναταράξεις που λογικό είναι να υπάρχουν όταν ένα αυτοκίνητο είναι σε κίνηση, αυξάνει τον κίνδυνο πνιγμού.

Οι συστάσεις ήρθαν μετά από πειράματα που έγιναν με προσομοιωτές μωρών σε καθίσματα αυτοκινήτων. Εγιναν μετρήσεις των παλμών της καρδιάς και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα. Διαπιστώθηκε ότι μετά από ώρες στο κάθισμα, το οξυγόνο ήταν μειωμένο και οι παλμοί αυξημένοι. Σημάδια και τα δύο, δυσφορίας.

Οι κατασκευαστές των παιδικών καθισμάτων, τονίζουν ότι τα παιδιά μπορούν να κάθονται μέχρι και δύο ώρες στα προϊόντα τους, ωστόσο οι γιατροί της συγκεκριμένης έρευνα σημειώνουν ότι ο χρόνος δε θα πρέπει να ξεπερνά τη μισή ώρα. Επίσης, συμβουλεύουν να κάθεται κάποιος δίπλα στο μωρό, ώστε να ελέγχει την ανάσα του. Και φυσικά, σε τόσο μικρές ηλικίες, αν αποφεύγονται τα μεγάλα ταξίδια.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!