Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

«Πώς θα γίνω δυνατός από μέσα μάμι, πες μου…»

Όταν μια παιδική απορία γίνεται αφορμή για χίλιες σκέψεις που αφορούν μικρούς πολεμιστές...



O δικός μου πολεμιστής του φωτός έχει ύψος 1 μέτρο και είναι σχεδόν 5 χρονών.

«Θέλω να γίνω πολεμιστής του φωτός» μου είπε μια μέρα που του έλεγα μια ιστορία γι αυτόν. «Πες μου πώς θα γίνω, κοίτα τα μπράτσα μου!» Ο πολεμιστής του φωτός δεν έχει ανάγκη απο μπράτσα…η δύναμη του είναι απο μέσα» του απάντησα και με κοίταξε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

«Πώς θα γίνω δυνατός απο μέσα μάμι, πες μου…»

Κι εκεί υπήρχαν τόσα που ήθελα να πω και που έπρεπε να βρω τα κατάλληλα λόγια να καταλάβει.

Η δύναμη είναι στην ψυχή σου, όχι στο σώμα σου- Πόσα παιδιά, ειδικά αγόρια μαθαίνουν απο όσα βλέπουν τριγύρω πως η μυική δύναμη είναι σημαντική για να κατακτήσεις πολλά. Αρνούμαι όμως τον γιο μου να τον μεγαλώσω με αυτή τη φιλοσοφία. Η ψυχή έχει τη δύναμη και αυτή δίνει δύναμη στο σώμα και στο μυαλό.

Η ψυχή είναι ενέργεια, μια μυστική δύναμη που βγαίνει απο την καρδιά σαν λάβα και έχει τόσο δυνατό φως που τυφλώνει τον αντίπαλο και δίνει ζωή σε σένα.

Η ψυχή σου θέλει φροντίδα -  Η καλοσύνη που έχουμε μέσα μας και προσπαθούμε να κρατάμε ζωντανή θρέφει την ψυχή και την κάνει να χαμογελάει. Η ψυχή τρέφεται με χαμόγελα και τα έχει ανάγκη. Μόνο έτσι παράγει το φως της λάβας που χρειάζεται ο πολεμιστής του φωτός.

Η ψυχή σου θέλει το σπίτι της - Ένα περιβάλλον με ανθρώπους που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα, μας αγαπάνε και μας προσέχουν. Η ψυχή κατοικεί σε μέρη με χαρούμενες χρωματιστές καρδιές και όπου συναντάει «μαυρίλα» πρέπει να αποχωρεί. Θέλουμε καθαρό, παιχνιδιάρικο και αγαπησιάρικο σπίτι για την ψυχή για να μπορεί να μεγαλώνει και να εκτελεί το σκοπό του πολεμιστή του φωτός.

Οι δυνάμεις σου πολεμιστή - Το φως του (η λάβα του) είναι σημαντικό εργαλείο για να εισχωρεί και στα πιο δύσκολα σημεία στις καρδιές των ανθρώπων. Τα μάτια του είναι η αλήθεια του και μας δείχνει την καθαρότητα της ψυχής και την εσωτερική της δύναμη. Η φύση είναι η προστασία του πολεμιστή και όλα στο περιβάλλον συνωμοτούν για να τον έχουν ασφαλή και υγιή .

Η διατροφή σου πολεμιστή - Ο πολεμιστής του φωτός επιλέγει με σοφία το φαγητό που βάζει στο σώμα του και ξέρει το κάθε ένα σε τι θα τον ωφελήσει. Κάθε όργανο του σώματός μας έχει ανάγκη απο συγκεκριμένες τροφές και βιταμίνες που θα κάνει το σώμα του πολεμιστή πιο ικανό για να φιλοξενεί την σπουδαία αυτή ψυχή του.

Οι μάχες σου πολεμιστή - Αν δεν υπάρχει λόγος δεν μάχεται. Επιλέγει με σοφία σε ποια μάχη θα συμμετέχει και στόχος είναι να τις μεταμορφώνει σε επικοινωνία. Δεν τον αφορούν όλες οι μάχες και εκεί είναι η δύναμη του.

Πίστη - Δεν μπορείς να γίνεις πολεμιστής του φωτός αν δεν δοκιμαστεί η πίστη σου. Αν πιστέψεις πολύ σε όλο αυτό θα ξυπνήσεις μια μέρα και απλά θα είσαι ήδη ένας. Χωρίς πίστη κανείς δεν γίνεται όσο και να προσπαθεί, όσο και να θέλει.

Σε κοιτάω, τόσο μικρός και αθώος με αυτά τα μάτια γεμάτα περιέργεια να ανακαλύψουν τον μαγικό αυτό κόσμο που ξεπροβάλλει και θέλω να παραμείνεις έτσι γιατί απο όταν γεννήθηκες είσαι πολεμιστής του φωτός και ακόμα δεν τον γνωρίζεις. Και το πιο σημαντικό τελικά που θέλω να σου πω και θα προσπαθώ να σου λέω είναι να παραμείνεις παιδί…με αυτήν την αθώα και ειλικρινή αγάπη για όλα, με αυτή την αχόρταγη όρεξη να τα κάνεις καλά όλα, με αυτήν την τεράστια καρδιά, κατακόκκινη και παιδική που σε κάνει τον πιο γλυκό και φωτεινό πολεμιστή του φωτός.

Ο δικός μου πολεμιστής του φωτός είναι εδώ για να μείνει.

Σαμπά Ναταλί

Πηγή: Childit.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30