Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Η οικογένεια Σοφιανού απόκτησε νέο στέκι, την «Puppeteria»!

Κουκλοθέατρο και δημιουργικά εργαστήρια, σε ένα πλήρες καλλιτεχνικό στέκι στα νότια προάστια!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Ένας ιδιαίτερος χώρος  καλλιτεχνικής  έκφρασης θα υποδέχεται πλέον παιδιά και ενήλικες στην Νέα Σμύρνη. Πρόκειται για την Puppeteria, ένα όνομα που δεν επελέγη τυχαία, αφού αποτελεί ένα ακόμα στέκι της Οικογένειας Σοφιανού, γνωστής για την  κουκλοθεατρική της σκηνή και τα τηλεοπτικά της προγράμματα για παιδιά κι ενήλικες, εδώ και στην Ευρώπη.

Στην Puppeteria θα παρουσιάζονται ανά τακτά διαστήματα έργα κουκλοθεάτρου για παιδιά. Εκτός από αυτό όμως, σε καθημερινή βάση δημιουργούνται απογευματινά εργαστήρια, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά αλλά κι ενήλικες, όποιας ηλικίας. Το έναυσμα για τα καλλιτεχνικά εργαστήρια δίδεται μέσω του κουκλοθεάτρου, αφού πρόκειται για μια σύνθετη τέχνη, που περικλείει γλυπτική, εικαστικά, υποκριτική, μυθοπλασία και μουσική. Επιπλέον προσφέρει ένα μαγικό και συνεχώς εναλλασσόμενο πλαίσιο,  όπου οργώνει ελεύθερη η φαντασία!

Τα εργαστήρια αναλαμβάνουν εξαιρετικοί καλλιτέχνες και συνεργάτες της Οικογένειας  Σοφιανού, που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο, ο καθένας στον τομέα του. Στόχος των εργαστηρίων -πέρα από την γνωριμία με το αντικείμενο, τις γνώσεις και τεχνικές-  είναι να συνεργαστούν όλες οι ομάδες για ένα κοινό έργο, που μπορεί να είναι μια θεατρική παράσταση, κάποιο έργο κουκλοθεάτρου, μια συναυλία, μια έκθεση γλυπτών ή ζωγραφικής, ακόμα και η παρουσίαση ενός βιβλίου, που δημιουργήθηκε στην Puppeteria, πάντα μέσα από την συνεργασία όλων και στο πλαίσιο των εργαστηρίων.

Με άλλα λόγια, μιλάμε για ένα πλήρες καλλιτεχνικό στέκι στα νότια προάστια (κι όχι μόνον) στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι.

Οι παραστάσεις κουκλοθέατρου ξεκινούν σήμερα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 17.00 με τον "Σκούφη στην Αφρική" που όμως είναι Sold out! Μπορείς να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες για τις επόμενες παραστάσεις και για τα εργαστήρια, στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Puppeteria αλλά και στο Facebook της!


 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου