Μήπως αρρωσταίνεις το παιδί σου με τον τρόπο που το μεγαλώνεις; - AllYou.gr

Search

Μήπως αρρωσταίνεις το παιδί σου με τον τρόπο που το μεγαλώνεις;

Το μοντέλο που έχεις επιλέξει να μεγαλώνεις το παιδί σου, μπορεί να βλάπτει σοβαρά την υγεία του.

> ΠΑΙΔΙ ::
22 Νοεμβρίου 2016

Μια νέα έρευνα, έρχεται να διαπιστώσει αυτό που κι άλλες στο παρελθόν έχουν παρατηρήσει: ο τρόπος που ένας γονιός επιλέγει να μεγαλώσει το παιδί του, δεν επηρεάζει μόνο τη ψυχική του υγεία αλλά και τη σωματική. 

Από τα πιο πρόσφατα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο Journal of Family Psychology, φαίνεται ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με υπέρμετρες ελευθερίες και λιγότερη επίβλεψη, έχουν υψηλότερα ποσοστά φλεγμονής και υπερβολική ανταπόκριση του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Αυτά τα δύο είναι παράγοντες που οδηγούν σε προβλήματα υγείας μελλοντικά, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις.

"Αυτοί οι γονείς δε ξέρουν πότε γυρίζουν τα παιδιά τους στο σπίτι ούτε τι κάνουν" αναφέρει ο Nick Allen, καθηγητής ψυχολογίας στο University of Oregon και επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας. Πολύ πιθανό να τα πιέζουν να είναι πιο ανεξάρτητα από το ότι τα ίδια νιώθουν έτοιμα να είναι και τους δημιουργούν πρόσθετο άγχος" επισημαίνει.

Η έρευνα έγινε σε 102 παιδιά, ηλικίας 9 ετών και τους γονείς τους. Οι επιστήμονες, τονίζουν ότι χρειάζεται μακροχρόνια έρευνα για να διαπιστωθεί αν όντως τα παιδιά αυτά αναπτύξουν και σε τι ποσοστό τα προαναφερόμενα προβλήματα υγείας, αλλά για αρχή τα ευρήματα είναι διαφωτιστικά ως προς το πως επηρεάζεται ένα παιδί από τον τρόπο που μεγαλώνει μέσα σε μια οικογένεια.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!