Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

H "Βασίλισσα του Χιονιού" κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Μέγαρο

Μια νέα διεθνής παραγωγή μπαλέτου φτάνει στην Αθήνα και αναμένεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.



Ένα από τα πιο όμορφα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτές τις γιορτές, μικροί και μεγάλοι στο Μέγαρο Μουσικής και μάλιστα σε σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα. Ο λόγος για τη "Βασίλισσα του Χιονιού" που θα βρεθεί στην Αθήνα από 17 έως 28 Δεκεμβρίου.

Αυτή η συγκινητική περιπέτεια δύο αγαπημένων φίλων που έζησαν σε έναν κόσμο φανταστικό, παγωμένο και απόμακρο, θα μεταφερθεί στη σκηνή της αίθουσας "Αλεξάνδρα Τριάντη" από τους δεξιοτέχνες σολίστ και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Κιέβου και σίγουρα θα μαγέψει το κοινό!

 

xioniouin.jpg 

Ο  Άντερσεν με αυτό το παραμύθι προβάλλει την αγνότητα των ανθρώπινων συναισθημάτων ως το μοναδικό αντίδοτo στο ψυχρό ορθολογισμό. Στόχος του είναι η κατάκτηση της «αέναης παιδικότητας» για να απελευθερώσει τον «υλικό» άνθρωπο από τις παγίδες του νεωτερικού τρόπου ζωής.  Μας μεταφέρει σε ένα κόσμο πολύ αληθινό και γνώριμο σε όλους μας και με την γλώσσα του παραμυθιού, στέλνει το μήνυμα της επιλογής ενός άλλου δρόμου για την πορεία μας στη ζωή με όχημα την φιλία και την ανθρώπινη αγάπη.

Στη "Βασίλισσα του Χιονιού" του μπαλέτου Εθνικής Όπερας του Κιέβου, τον μουσικό καμβά με εξαίσιες συνθέσεις των Τσαϊκόφσκι, Λιάντοφ, Ρουμπινστάιν, Γκρηγκ και Μασνέ, έπλεξε ο Αλεξέι Μπάκλαν. Η Ανικό Ρεχβιασβίλι, δημιούργησε μια ευφάνταστη νέα χορογραφία, με τα πλούσια σκηνικά του Στανισλάβ Πετρόφσκι, τα φαντασμαγορικά κοστούμια της Νατάλια Κουτσέρια και τα εντυπωσιακά φωτιστικά εφέ του Ίγκορ Σάμαρετς. Τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφουν ο μαέστρος Αλεξέι Μπάκλαν και η Ανικό Ρεχβιασβίλι.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

ΠΑΙΔΙ

Πώς να μεγαλώσετε παιδιά που να έχουν ψυχικό σθένος

Εφτά συμβουλές-κλειδιά που οι γονείς μπορούν να αξιοποιήσουν για να δώσουν στα παιδιά σημαντικά ψυχικά εφόδια

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Απριλίου

Ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και αναντικατάστατη

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους