Μια παράσταση χωρίς λόγια που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους - AllYou.gr

Search

Μια παράσταση χωρίς λόγια που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους

"Ο Παλιάτσος και η Κούκλα" είναι μια μαγική ιστορία που υμνεί τη φιλία και την αγάπη. 

> ΠΑΙΔΙ ::
16 Δεκεμβρίου 2016

Με αισθητική  που παραπέμπει στο Μαύρο Θέατρο της Πράγας και τη διαχρονική γοητεία των παραστάσεων του αξέχαστου Μαρσέλ Μαρσώ, η παράσταση "Ο Παλιάτσος και η κούκλα" που ανεβαίνει κάθε Παρασκευή στον Χώρο Τέχνης και Ασωμάτων, ξεχωρίζει και καλεί μικρούς και μεγάλους να την απολαύσουν και να μαγευτούν. 

Πρόκειται για μια μαγική ιστορία που υμνεί τη φίλια, την έννοια του «μοιράζομαι», την άνευ όρων και ορίων αγάπη. Η Βάσια Βασιλείου, με εργαλεία της τη μιμική, το χορό και τη μουσική, πλάθει με μοναδικό τρόπο εικόνες και γεννά αβίαστα συναισθήματα, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια, που δεν έχει λόγια, κι όμως τα λέει όλα.

 

mimikiout.jpg

 

Η υπόθεση 

Ισόβιος εργάτης του τσίρκου, ο Παλιάτσος απολαμβάνει τα καθημερινά χειροκροτήματα των θεατών, αλλά όταν τα φώτα σβήνουν μένει μόνος… Ώσπου, ένα βράδυ, εκεί που σκοτώνει την ώρα του, πέφτει πάνω σε μια Κούκλα. Αμέσως σκέφτεται ότι αυτή θα μπορούσε να διώξει την ανία, το φόβο και τη μοναξιά του, να γίνει η ιδανική του παρέα. 

Η Κούκλα, βέβαια, όσο υπέροχη κι αν είναι, δεν παύει να είναι ψεύτικη. Δεν μπορεί να του δώσει όσα ζητά, δεν γίνεται να τον καταλάβει, ούτε να μοιραστεί με τον Παλιάτσο στιγμές και συναισθήματα. Ή μήπως όχι; 
Η συνέχεια επί σκηνής 

Ο Παλιάτσος και η Κούκλα είναι ένα παραμύθι για μικρούς, αλλά κυρίως για μεγάλους. Μια υπέροχη αφορμή να έρθουμε ξανά σε επαφή με τα συναισθήματά μας, να τα καταλάβουμε, να τα αξιολογήσουμε και να τους δώσουμε τη θέση που τους πρέπει. Μια ιστορία για το δικαίωμα όλων στην ουτοπία, ως απάντηση στα προσωπικά και συλλογικά αδιέξοδα αλλά και για τον τρόπο να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο προς μια γεμάτη νόημα πραγματικότητα. Α, και ένα άλλοθι να χαθούμε στη σιωπή, ξεφεύγοντας από το βομβαρδισμό των χιλιάδων λέξεων που λέμε και ακούμε καθημερινά…

ΙΝFO

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Βάσια Βασιλείου 
Υπεύθυνος Παραγωγής: Γιάννης Τσούκας 
Φωτογραφία και Promo Teaser* : Tάκης Χρυσικός 
Επί Σκηνής: Aγάπη Βατιάνου , Βάσια Βασιλείου

Πού: Χώρος Τέχνης και Ασωμάτων, Ασωμάτων 6 Θησείο, τηλ.: 
Πότε: Κάθε Παρασκευή στις 20.30 
Διάρκεια: 60’ (χωρίς διάλειμμα) 
Είσοδος: 10 €Ακολούθησε το allyou στο Instagram!