Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Μια παράσταση χωρίς λόγια που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους

"Ο Παλιάτσος και η Κούκλα" είναι μια μαγική ιστορία που υμνεί τη φιλία και την αγάπη. 


Μαριέτα Χριστοπούλου

Με αισθητική  που παραπέμπει στο Μαύρο Θέατρο της Πράγας και τη διαχρονική γοητεία των παραστάσεων του αξέχαστου Μαρσέλ Μαρσώ, η παράσταση "Ο Παλιάτσος και η κούκλα" που ανεβαίνει κάθε Παρασκευή στον Χώρο Τέχνης και Ασωμάτων, ξεχωρίζει και καλεί μικρούς και μεγάλους να την απολαύσουν και να μαγευτούν. 

Πρόκειται για μια μαγική ιστορία που υμνεί τη φίλια, την έννοια του «μοιράζομαι», την άνευ όρων και ορίων αγάπη. Η Βάσια Βασιλείου, με εργαλεία της τη μιμική, το χορό και τη μουσική, πλάθει με μοναδικό τρόπο εικόνες και γεννά αβίαστα συναισθήματα, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια, που δεν έχει λόγια, κι όμως τα λέει όλα.

 

mimikiout.jpg

 

Η υπόθεση 

Ισόβιος εργάτης του τσίρκου, ο Παλιάτσος απολαμβάνει τα καθημερινά χειροκροτήματα των θεατών, αλλά όταν τα φώτα σβήνουν μένει μόνος… Ώσπου, ένα βράδυ, εκεί που σκοτώνει την ώρα του, πέφτει πάνω σε μια Κούκλα. Αμέσως σκέφτεται ότι αυτή θα μπορούσε να διώξει την ανία, το φόβο και τη μοναξιά του, να γίνει η ιδανική του παρέα. 

Η Κούκλα, βέβαια, όσο υπέροχη κι αν είναι, δεν παύει να είναι ψεύτικη. Δεν μπορεί να του δώσει όσα ζητά, δεν γίνεται να τον καταλάβει, ούτε να μοιραστεί με τον Παλιάτσο στιγμές και συναισθήματα. Ή μήπως όχι; 
Η συνέχεια επί σκηνής 

Ο Παλιάτσος και η Κούκλα είναι ένα παραμύθι για μικρούς, αλλά κυρίως για μεγάλους. Μια υπέροχη αφορμή να έρθουμε ξανά σε επαφή με τα συναισθήματά μας, να τα καταλάβουμε, να τα αξιολογήσουμε και να τους δώσουμε τη θέση που τους πρέπει. Μια ιστορία για το δικαίωμα όλων στην ουτοπία, ως απάντηση στα προσωπικά και συλλογικά αδιέξοδα αλλά και για τον τρόπο να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο προς μια γεμάτη νόημα πραγματικότητα. Α, και ένα άλλοθι να χαθούμε στη σιωπή, ξεφεύγοντας από το βομβαρδισμό των χιλιάδων λέξεων που λέμε και ακούμε καθημερινά…

ΙΝFO

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Βάσια Βασιλείου 
Υπεύθυνος Παραγωγής: Γιάννης Τσούκας 
Φωτογραφία και Promo Teaser* : Tάκης Χρυσικός 
Επί Σκηνής: Aγάπη Βατιάνου , Βάσια Βασιλείου

Πού: Χώρος Τέχνης και Ασωμάτων, Ασωμάτων 6 Θησείο, τηλ.: 
Πότε: Κάθε Παρασκευή στις 20.30 
Διάρκεια: 60’ (χωρίς διάλειμμα) 
Είσοδος: 10 €

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.