Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Δημιουργικοί τρόποι για να περάσεις τις γιορτές με το παιδί σου

Είσαι μαμά, θεία, νονά και ψάχνεις πώς να περάσετε καλά με το μικρό σου; Σου δίνουμε μερικές ιδέες.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Δεν έχουν άδικο όσοι λένε ότι οι γιορτές είναι για τα παιδιά! Αυτές οι μέρες του χρόνου είναι οι καλύτερες για να περάσουν μαγικά και εσύ μπορείς να βοηθήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, είτε είσαι μαμά, είτε θεία, είτε νονά, είτε απλά αγαπάς πολύ ένα μπομπιράκι και θες να περάσεις δημιουργικό χρόνο μαζί του. Να τι μπορείς να κάνεις.

Μαγειρέψτε μαζί

xristougenniatikodentro_karoto.jpgΠολλά όμορφα μπορείς να κάνεις στην κουζίνα παρέα με το παιδί σου. Το πιο απλό είναι να του ζητήσεις να σε βοηθήσει με τα μελομακάρονα, για παράδειγμα. Στα παιδικά του μάτια, η διαδικασία μοιάζει πολύπλοκη και αισθάνεται ευθύνη και ενθουσιασμό που παρακολουθεί τη διαδικασία. Φρόντισε να είσαι περιγραφική και συγκεκριμένη στο πώς θες να σε βοηθήσει! Αν δε θέλεις να είναι πολύ περίπλοκα τα πράγματα, επιδοθείτε μόνο σε κατασκευές με φρούτα και λαχανικά. Για παράδειγμα, φτιάξτε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο με καρότο και αγγούρι! To αγγούρι ο κορμός και τα κλαριά τα καρότα. Στην κορυφή κόψτε αστεράκι από ψωμί (θα σας βοηθήσουν οι ειδικές φόρμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο για κουλουράκια).

Παίξτε παιχνίδι παρατηρητικότητας με ταινίες

Ρίξτε το στις ταινίες! Στα Novacinema κάθε Παρασκευή στις 21.00, μπορείτε να απολαύσετε παρέα τέλειες παιδικές μεταγλωττισμένες ταινίες. Αλλά δεν είναι μόνο η Παρασκευή ιδανική μέρα για μοναδικό θέαμα. Με το Nova On Demand που παρέχεται δωρεάν σε όλους τους συνδρομητές Nova3play, έχετε στη διάθεση σας πάρα πολλές παιδικές ταινίες για να απολαύσετε οικογενειακά όποτε εσείς θέλετε! Μήπως θέλετε τον "Πόλεμο των κουμπιών"; Ένα από τα πιο δημοφιλή γαλλικά μυθιστορήματα, μεταφέρεται για δεύτερη φορά στη μεγάλη οθόνη και σας προσκαλεί να ταξιδέψτε σε ένα γαλλικό χωριό, όπου δύο αντίπαλες ομάδες παιδιών παλεύουν με έπαθλο τα κουμπιά που κόβουν από τα ρούχα των χαμένων. Ωραίες παιδικές ερμηνείες, νοσταλγία και συγκίνηση! 

peanutsthemovie.jpg

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή, είναι η ταινία "Πίνατς, η ταινία". Η αγαπημένη συμμορία, βρίσκεται ξανά μαζί μετά από 35 χρόνια, σε μια χορταστική περιπέτεια για όλη την οικογένεια. Ο Τσάρλι ερωτεύεται τη νέα του συμμαθήτρια και ο Σνούπι είναι στο πλευρό του, για να μπορέσει να την προσεγγίσει. Κάπως έτσι οι περιπέτειες ξεκινούν και μικροί και μεγάλοι μένουν με ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη.
 hoteltransylvania.jpg

Κι αν δε σου φτάνουν οι παραπάνω, πάτα play και στο "Ξενοδοχείο για τέρατα 2". Το σίκουελ της ομώνυμης ταινίας που είχε κερδίσει τις εντυπώσεις με την έξυπνη ιδέα της, βρίσκει τον Δράκουλα αλλαγμένο. Έχει ανοίξει ξενοδοχείο! Η ζωή εκεί κυλά ήρεμα αλλά ο Δράκουλας ανησυχεί ότι ο εγγονός του δεν του μοιάζει αρκετά. Ετσι αποφασίζει να φέρει στην επιφάνεια το τερατάκι που ο μικρός Ντένις κρύβει μέσα του... Μια γρήγορη ταινία, με σπιρτάδα! 

Όποια και να επιλέξετε, μόλις πέσουν οι τίτλοι τέλους,  παίξτε το παιχνίδι της παρατηρητικότητας. 5 ερωτήσεις εσύ και 5 το παιδί. Όποιος απαντήσει τις περισσότερες σωστές κερδίζει και... επιλέγει την επόμενη ταινία που θα παίξει στο Nova On Demand!

Κρυμμένος θησαυρός

Μη του κάνεις ένα μόνο δώρο! Πάρε 3-4 μικρά δώρα και κρύψτα στο σπίτι. Μετά, άφησε το να παίξει το κυνήγι του θησαυρού. Θα ευχαριστηθεί πολύ περισσότερο από το να του τα δώσεις σε μια σακούλα.

Κατασκευάστε

Η παιδική φαντασία μπορεί να κάνει πάρτι με τα πιο απλά υλικά! Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε παρέα. Εμπνευσμένοι από την ταινία "Σον το πρόβατο", που θα έχετε δει στα Novacinema (και είναι ακόμα διαθέσιμη στο Nova On Demand), μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα προβατάκι. Το παιδί σίγουρα θα θέλει να μπει στη διαδικασία, καθώς θα έχει περάσει στιγμές δυνατού γέλιου παρέα με τον Σον. Ζωντανέψτε, λοιπόν, τον Σον και αν θέλετε να βάλετε και μια γιορτινή πινελιά, προσθέστε του μια κορδέλα στο λαιμό!

Tραγουδήστε

Αν δε γεμίσει το σπίτι με τραγόυδια στις γιορτές, τότε πότε θα γεμίσει; Παίξτε καραόκε. Και όταν λέμε παίξτε, εννοούμε και εσύ μαζί. Αν δεν έχετε το παιχνίδι, μπορείτε απλά να παίξετε με τους δικούς σας όρους. Βρείτε τραγούδια καραόκε στο Youtube και ξεκινήστε. Θα διασκεδάσετε και μαζί θα... δουλέψετε και λίγο την ανάγνωση ή τα αγγλικά!

karaoke.jpg

Ζήστε το παραμύθι

Zήτησέ του να διαλέξει τον αγαπημένο του ήρωα. Μόλις καταλήξει, πες του να ετοιμαστεί για να ανεβάσετε μια ολιγόλεπτη παράσταση, στην οποία θα πρωταγωνιστεί. Εσύ θα είσαι ο συμπρωταγωνιστής. Τα κοστούμια είναι προαιρετικά. Εδώ η φαντασία παίζει το μεγαλύτερο ρόλο!

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

SEX

S for Sexy Sunday

5 sex tips για να έχουν τα πράγματα ενδιαφέρον...

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου