Αυτό το παιδικό βιβλίο έχει μοναδική εικονογράφηση - AllYou.gr

Search

Αυτό το παιδικό βιβλίο έχει μοναδική εικονογράφηση

Λίγα λόγια για το παραμύθι που έλαβε το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015!

> ΠΑΙΔΙ ::
26 Δεκεμβρίου 2016

Ένα όμορφο παραμύθι που αποδεικνύει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο ότι όλα είναι δυνατά, έλαβε το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015. Ο λόγος για το «Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. 

Το βραβείο παρέλαβαν η εικονογράφος Σοφία Τουλιάτου, οι συγγραφείς Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη. «Φέτος βραβεύσαμε το βιβλίο " Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει" για την χάρη του ( χαριτωμένο) την ευρηματικότητα, την έκπληξη που δίνει ζωή σαν ένα καινούργιο μπουμπούκι» αναφέρει η επιτροπή εξηγώντας το σκεπτικό της. Στη συνέχεια, διευκρινίζεται ότι αυτές οι ιδιότητες αφορούν την τεχνοτροπία, το σχέδιο και το χρώμα. Το ύφος της ζωγραφιάς και όχι το θέμα.  «Μπορεί και ένας ελέφαντας να είναι χαριτωμένος και ναζιάρης, όταν έρχεται λοιπόν φρέσκος – φρέσκος το γιορτάζουμε. Ο χορογράφος – συγγραφέας έδωσε ευκαιρία στην μπαλαρίνα (ή ελέφαντα, μάλιστα ελέφαντα) να κάνει υπέροχες πιρουέτες» καταλήγει η επιτροπή.

Η ιστορία του βιβλίου έχει ως εξής:

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα αγρόκτημα στην εξοχή ζούσε ένα μικρό ποντικάκι. Καμιά φορά του έπαιρναν το φαγητό τα μεγαλύτερα ζώα και τότε το ποντικάκι θύμωνε με τον εαυτό του που ήταν μικρό και αδύναμο. Ώσπου μια μέρα συνάντησε ένα ελέφαντα που χόρευε... 
   
Ποιος μπορεί άραγε να κάνει έναν ελέφαντα να χορέψει; Σίγουρα κάποιος εύσωμος. 
Με μια φωνή βροντερή όσο εκατό κεραυνοί μαζί. 
Και δυνατός. Ναι, οπωσδήποτε πολύ δυνατός! Ή μήπως όχι;
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!