Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Πρέπει ένα παιδί να λαμβάνει συμπληρώματα διατροφής;

Μια συχνή απορία βρίσκει απάντηση...



Η επιλεκτικότητα στο φαγητό είναι ένα χαρακτηριστικό που εμφανίζουν πολλά παιδιά, για μικρότερα ή μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Έτσι, είναι λογικό οι γονείς να αναρωτιούνται συχνά, εάν θα πρέπει το παιδί τους να λάβει κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, ώστε να εξασφαλιστεί ότι λαμβάνει επαρκείς ποσότητες όλων των θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την υγεία και την ανάπτυξή του.

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα εξαρτάται από κάποιους βασικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων η πορεία της ανάπτυξης του παιδιού και ο βαθμός επιλεκτικότητας που εμφανίζει. Σε γενικές γραμμές, εάν ένα παιδί ακολουθεί ένα διατροφικό πρότυπο το οποίο περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις ομάδες -γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, κρέας, ψάρι, και προϊόντα δημητριακών- και παράλληλα παρουσιάζει φυσιολογικό ρυθμό ανάπτυξης, τότε το πιθανότερο είναι πως καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του σε μικροθρεπτικά συστατικά και δεν απαιτείται η λήψη κάποιου συμπληρώματος.

Από την άλλη, εάν η επιλεκτικότητα που εμφανίζει το παιδί στο φαγητό είναι τέτοια, που οδηγεί σε πλήρη αποκλεισμό κάποιων ομάδων τροφίμων, τότε είναι χρήσιμο οι γονείς να συμβουλευτούν έναν επαγγελματία υγείας, ο οποίος θα αξιολογήσει τόσο το ρυθμό ανάπτυξης του παιδιού, όσο και το σύνολο της διατροφικής του πρόσληψης και θα εξετάσει την πιθανότητα χορήγησης κάποιου συμπληρώματος, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες θρεπτικών συστατικών που ίσως δε λαμβάνονται σε επαρκείς ποσότητες μέσω της δίαιτας.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Μοντεσσόρι στο σπίτι: 14 ανοιξιάτικες δραστηριότητες που θα λατρέψουν τα παιδιά

Αξιοποιήστε στο μάξιμουμ με τα παιδιά την πιο όμορφη εποχή του χρόνου

ΠΑΙΔΙ

5 φορές που οι γονείς δεν πρέπει να πουν «ναι» στα παιδιά τους

Πώς να πείτε στα παιδιά σας όχι, όταν είναι εντελώς απαραίτητο

ΠΑΙΔΙ

Φράσεις και συμπεριφορές που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε στην ανατροφή των παιδιών σας

Τι να αποφύγετε οπωσδήποτε στον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά σας

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων