Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Είναι φυσιολογικό ένα παιδί να μιλά και να παίζει με έναν αόρατο φίλο;

Τι δείχνει ο "φανταστικός φίλος" και πως να τον χειριστείς.



Αν το παιδί σας ζητάει να βάλετε άλλο ένα πιάτο στο τραπέζι για τον φανταστικό του φίλο ή ρίχνει το φταίξιμο για την τελευταία του σκανδαλιά στην αόρατη φίλη του μην φοβηθείτε!

Δεν είναι μόνο φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά είναι και μία τρανταχτή απόδειξη ότι το παιδί σας είναι πολύ δημιουργικό και έχει πολύ ανεπτυγμένη φαντασία! Και είναι αυτή η φαντασία που δημιουργεί μία υπέροχη φανταστική οντότητα που είναι στο πλευρό του παιδιού σας καθώς εξερευνά τον κόσμο.

Συνήθως είναι τα πρώτα παιδιά που αποκτούν «φανταστικούς» φίλους και είναι ένας τρόπος για να μάθουν να ξεχωρίζουν ανάμεσα στο τι είναι καλό και τι είναι κακό.

Μπορεί λοιπόν να έρθει κάποια στιγμή που το παιδί σας θα κάνει κάποια σκανδαλιά και θα πει ότι φταίει ο αόρατος φίλος του, ότι εκείνος φταίει π.χ. που όλο το δωμάτιό του είναι σπαρμένο με παιχνίδια ή έχυσε το γάλα.

Προσπαθήστε να μην αντιδράσετε έντονα, ζητώντας του για παράδειγμα να σταματήσει να προσποιείται ότι το έκανε κάποιος άλλος. Αντίθετα, πηγαίνετε με τα «νερά» του, βοηθήστε το να συμμαζέψει το δωμάτιο ή να καθαρίσει το χυμένο γάλα, υπενθυμίζοντάς του όμως ότι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνεται.

Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε το παιδί να αισθανθεί άβολα, υποστηρίζοντας αυτό που ξέρετε ότι είναι αλήθεια, ότι δηλαδή ο φίλος του δεν υπάρχει.

Από την άλλη, δεν χρειάζεται να πάτε στο άλλο άκρο και να προσποιηθείτε ότι μιλάτε και εσείς στον φανταστικό φίλο, γιατί τότε μάλλον αυτός θα «μετακομίσει» πιο μόνιμα μαζί σας!

Υπενθυμίστε στο παιδί σας τους κανόνες που ισχύουν στο σπίτι σας και ότι πρέπει όλοι, ορατοί και αόρατοι, να τους ακολουθούν και αφήστε το να απολαύσει την «παρέα» του φανταστικού του φίλου, μέχρι να έρθει η ώρα που αυτός θα φύγει μόνος του!

Πηγή: Childit.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου