Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

#FILOS2017: Ένα πρόγραμμα για την υπογεννητικότητα που πρέπει να γνωρίζεις

Το νέο πρόγραμμα της HOPEgenesis, φιλοδοξεί να βοηθήσει τις γυναίκες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές, να φέρουν και πάλι ζωή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας, εμφανίζεται εντονότερο σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως είναι η Θύμαινα και οι Φούρνοι, καθώς οι γεννήσεις που σημειώθηκαν στις συγκεκριμένες περιοχές το 2015 ήταν μηδενικές. Η ελληνική αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση  HOPEgenesis, προσπαθώντας να αλλάξει αυτή την κατάσταση, έχει ήδη συμβάλλει με τη δράση της, σε δύο θαύματα:  γέννηση του 1ου παιδιού από το ακριτικό νησί της Θύμαινας την 1η Δεκεμβρίου του 2016 και του 2ου παιδιού από το νησί των Φούρνων στις 20 Ιανουαρίου 2017.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια της, λοιπόν, να βοηθήσει τις γυναίκες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές να φέρουν και πάλι ζωή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, η HOPEgenesis, εγκαινιάζει το πρόγραμμα #FILOS2017 με σκοπό να παρακινήσει τους Έλληνες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να γίνουν ‘Φίλοι’ της.

Η διαδικασία είναι απλή! Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα www.hopegenesis.org και γινόμαστε Φίλοι της HOPEgenesis, συνδράμοντας το ποσό συμμετοχής μας. Σύντομα θα λάβουμε τον I AM HOPE φάκελο ο οποίος θα περιλαμβάνει το κλειδί που ξεκλειδώνει την ‘Ελπίδα’ και το όνομά μας θα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των #FILOS2017.

https://www.youtube.com/watch?v=fvwlET8Icec 

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βαδίζει προς δημογραφικό αδιέξοδο, αφού το πρόσημο των γεννήσεων σε σχέση με του θανάτους παρουσιάζεται αρνητικό. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών κατά το έτος 2015 ο πληθυσμός της Ελλάδας παρουσίασε μείωση της τάξεως του 0,6%. Συγκεκριμένα, κατεγράφησαν 92.984 γεννήσεις και 121.785 θανάτοι με αποτέλεσμα την συρρίκνωση του πληθυσμού κατά 28.801 άτομα. Οι στατιστικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί από τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν τις πληθυσμιακές μεταβολές των χωρών δείχνουν ότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης θα οδηγήσει στην πτώση του πληθυσμού των Ελλήνων από 10 εκατομμύρια που είναι σήμερα σε 6 εκατομμύρια το 2050.

Με κύριο στόχο τη συνεργασία με όσο το δυνατόν περισσότερες μικρές κοινωνίες προκειμένου να διατηρηθεί, να αναβιώσει και σταδιακά να αυξηθεί ο ελληνικός πληθυσμός, στο πρόγραμμα δράσης της HOPEgenesis έχουν ενταχθεί τα ακόλουθα 24 νησιά: Αγαθονήσι-Αλόννησος-Ανάφη-Αντικύθηρα-Αστυπάλαια-Γαύδος-Ηρακλειά-Θύμαινα-Κάλυμνος-Κάσος-Κίμωλος-Κουφονήσια-Κύθνος - Οινούσσες-Σίκινος-Σκόπελος-Σκύρος-Σχοινούσα-Τήλος-Φολέγανδρος-Φούρνοι-Χάλκη-Ψαρά-Ψέριμος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.hopegenesis.org​.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού

Ποιας σχεδιάστριας είναι το φόρεμα που επέλεξε η δημοφιλής ηθοποίος;

BEAUTY NEWS

Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob

Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στο hair look της αγαπημένης ηθοποιού

CELEBS

Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό μας, ήταν κοριτσάκι, είχε το σύνδρομο Turner»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το μωρό που έχασε