Τα 5 παιχνίδια που ΔΕΝ πρέπει να πάρεις στο παιδί σου! - AllYou.gr

Search

Τα 5 παιχνίδια που ΔΕΝ πρέπει να πάρεις στο παιδί σου!

Τα παιδία (δεν) παίζει. 

> ΠΑΙΔΙ ::
04 Οκτωβρίου 2014

1. Τα παιχνίδια που κάνουν δυνατό θόρυβο όποτε το παιδί πατάει κάποιο κουμπί: Δεν είναι ενοχλητικά μόνο για τους γονείς αλλά μπορούν να προκαλέσουν βλάβη και στην ακοή των παιδιών, εάν τα κρατούν πολύ κοντά στα αυτιά τους.

2. Τα παιχνίδια με αισθητήρες που ενεργοποιούνται και κάνουν θόρυβο κάθε φορά που περνάτε από δίπλα τους. Πρόκειται για πραγματικούς μπελάδες, αφού ποτέ δεν θα είστε σε θέση να «ξεγλιστρήσετε» από το δωμάτιο του παιδιού σας -όταν για παράδειγμα έχει αποκοιμηθεί- χωρίς να σας αντιληφθεί.

3. Τα παιχνίδια που αποτελούν μέρος μιας συλλογής. Το παιδί σας θα ζητάει μανιωδώς κάθε διαφορετική εκδοχή του παιχνιδιού, προκειμένου να ολοκληρώσει τη συλλογή του, και όταν τελικά το καταφέρει θα αναζητήσει την επόμενη μεγάλη συλλογή παιχνιδιών. Σταματήστε το παιδί σας, πριν πείτε για πάντα «αντίο» στις οικονομίες σας.

4. Τα μικροσκοπικά παιχνίδια είναι επικίνδυνα και για τους γονείς και για τα παιδιά. Πρώτον και κύριον, όσο πιο μικρό είναι το παιχνίδι, τόσο περισσότερο πόνο προκαλεί όταν το πατήσετε με γυμνό πόδι. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν δεν μπορείτε να το διακρίνετε στο σκοτάδι. Επιπλέον, τα μικροσκοπικά παιχνίδια αυξάνουν τον κίνδυνο πνιγμού για το παιδί. Απλά αποφύγετε οτιδήποτε μικρότερο από την παλάμη σας.

5. Παιχνίδια με ρόδες, όπως πατίνια ή αυτοκινητάκια, ακατάλληλα για την ηλικία του παιδιού σας. Μην επιχειρήσετε να τα αγοράσετε μέχρις ότου το παιδί μπορεί μόνο του να τα χειριστεί. Διαφορετικά, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πέσει και να χτυπήσει, ενώ εσείς από την πλευρά σας θα υποφέρετε από πόνους στη μέση στην προσπάθεια σας να το βοηθήσετε να παίξει με ασφάλεια.

Πηγή: http://www.infokids.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!