Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Τα παιδιά διαβάζουν Αριστοφάνη

Οι “Βάτραχοι” της Χρυσάνθης Καραΐσκου.



Απολαυστικός, τολμηρός, αιχμηρός αλλά και λάτρης της χυδαιολογίας, ο κωμικός ποιητής Αριστοφάνης περνά ακόμα και σήμερα, ή καλύτερα κυρίως σήμερα, τα καυστικά του μηνύματα σε όσους τον διαβάζουν ή παρακολουθούν τις παραστάσεις του. Κάνει όμως για τα παιδιά;

Και βέβαια, αρκεί να έχει προηγηθεί η κατάλληλη διασκευή! Ακριβώς αυτό δηλαδή που έκαναν οι εκδόσεις Διάπλαση με τη σειρά Αριστοφάνης Για Παιδιά.

Συγκεκριμένα, στο βιβλίο «Βάτραχοι» της Χρυσάνθης Καραΐσκου η συγγραφέας μεταφέρει στα παιδιά με απλό τρόπο αλλά με ένα κείμενο γλαφυρό, με ζωηρούς διαλόγους και έξυπνο χιούμορ, ένα από τα ωραιότερα έργα του Αριστοφάνη. Και επειδή για ένα παιδί παίζει ρόλο σημαντικό όχι μόνο το κείμενο αλλά και η εικονογράφηση ο Νέστορας Ξουρής την έχει επιμεληθεί με τις έξοχες εικόνες του.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: 
Ο Διόνυσος με τον πιστό του δούλο Ξανθία αποφασίζει να κατέβει στον Άδη  για να φέρει πίσω στους ανθρώπους τον Ευριπίδη. Μετά από πολλές περιπέτειες φτάνουν τελικά στον προορισμό τους. Εκεί θα βρεθούν μπροστά σε έναν αγώνα λογομαχίας ανάμεσα στον Ευριπίδη και τον Αισχύλο για το ποιος είναι καλύτερος ποιητής. Ο Διόνυσος ορίζεται κριτής και αποφασίζει να πάρει μαζί του τον νικητή.

*Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν τα: ΟΡΝΙΘΕΣ και EΙΡΗΝΗ ενώ βρίσκονται υπό έκδοση τα: ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ και ΠΛΟΥΤΟΣ.

*In English, please: Η σειρά Αριστοφάνης Για Παιδιά κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί ένα εξαίρετο εργαλείο για την εκμάθησή της. 

www.diaplasibooks.gr
 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.