Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Να γιατί ένα παιδί πρέπει να έχει... κακές συνήθειες


Μην ανησυχείς πια όταν πιπιλάει το δάκτυλό του!



Μην τρως τα νύχια σου, βγάλε το δάκτυλο από το στόμα... Πόσες συνήθειες των παιδιών μάς βασανίζουν προσπαθώντας να τους τις κόψουμε; 

Κι όμως μια έρευνα έρχεται να μας πει ότι ορισμένες συνήθειες, οι κακές όπως τις λέμε, μπορεί να βοηθήσουν τα παιδιά να αντισταθούν στις αλλεργίες!

Πώς; Αυξάνοντας την έκθεσή τους στα μικρόβια επηρεάζουν το ανοσοποιητικό τους και μειώνουν την εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων.

Οι ειδικοί στην Ιατρική Σχολή Dunedin μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν σε περισσότερα από 1.000 παιδιά στη Νέα Ζηλανδία, ηλικίας 5, 7, 9 και 11 ετών.
Αφού έλεγξαν κατά πόσο τα παιδιά είχαν την συνήθεια να τρώνε τα νύχια τους ή να πιπιλάνε το δάκτυλό τους, τα έλεγξαν πάλι όταν τα παιδιά ήταν 13 ετών και όταν είχαν γίνει 32 ετών.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, ανάμεσα στα παιδιά που είχαν μια από τις δύο κακές συνήθειες, μόνο 40% είχαν αλλεργίες ενώ όσα είχαν και τις δύο συνήθειες μόνο το 31% είχε αλλεργίες.

Και κατέληξαν στο ότι η πρώιμη έκθεση σε βακτήρια ή βρωμιά μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωση αλλεργιών στην μετέπειτα ζωή των παιδιών. 
 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.