Γιατί το παιδί σου μοιάζει με τον πρώην σου; - AllYou.gr

Search

Γιατί το παιδί σου μοιάζει με τον πρώην σου;

Υπάρχει (επιστημονική) εξήγηση!

> ΠΑΙΔΙ ::
09 Οκτωβρίου 2014

Το διαβάσαμε στο TheTOC

Κι όμως, όσο κι αν ακούγεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας, επιστήμονες λένε αυτό που κάποιοι ίσως δεν παραδεχτούν ποτέ: ότι το παιδί μπορεί να μοιάζει στον πρώην

Πόσες φορές, κοιτώντας ένα μωρό δεν αναζητούμε τα χαρακτηριστικά εκείνα που δείχνουν πόσο και που μοιάζει στον μπαμπά ή τη μαμά του ή ακόμα και την περήφανη γιαγιά ή τον παππού; Πάντως σίγουρα, δεν ψάχνουμε να βρούμε τα... ματόκλαδα ενός πρώην. Ή μήπως θα έπρεπε; Μια νέα μελέτη δείχνει ότι αυτό το σενάριο είναι πιο πιθανό απ' όσο ακούγεται και φυσικά, αφορά και στα μωρά που ακόμα δεν έχουν γεννηθεί!

Είναι προφανές ότι η ιδέα ότι το αγέννητο παιδί σου μπορεί να μοιάζει εξωτερικά με τον πρώην σου και όχι με τον πατέρα του, είναι επιεικώς τρομακτική.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νότιας Ουαλίας παρατήρησαν ότι τα νεογνά μπορεί να μοιάζουν με τον προηγούμενο σεξουαλικό σύντροφο της μητέρας, καταγράφοντας ένα παράδειγμα τηλεγόνιας – δηλαδή, της περίπτωσης τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων σεξουαλικών συντρόφων, να μπορούν να περάσουν στα μελλοντικά τέκνα.

Οι ερευνητές, μελετώντας μυγάκια, διαπίστωσαν ότι, το μέγεθος των “παιδιών” είχαν το μέγεθος του πρώτου “αρσενικού” με το οποίο ζευγάρωσε η “μητέρα” - και όχι του βιολογικού “πατέρα”. Γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως πιστεύουν οι επιστήμονες, τα μόρια του σπέρματος του πρώτου συντρόφου, μπορούν να απορροφηθούν από τα ανώριμα ωάρια της μητέρας!

Διάβασε περισσότερα εδώΑκολούθησε το allyou στο Instagram!