Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Προτείνουμε το βιβλίο «Οι λαμπάδες που επαναστάτησαν»

Με την υπογραφή της Χρυσηίδας Δημουλίδου



Αν είσαι νονά, σίγουρα θα έχεις αρχίσει να ψάχνεις τι θα πάρεις στο βαπτιστήρι σου για το Πάσχα. Λαμπάδα και αυγό σίγουρα, ένα παιχνίδι οπωσδήποτε, ίσως κι ένα ζευγάρι παπουτσάκια. Ώρα να βάλεις στη λίστα και ένα ωραίο βιβλίο που μας προτείνουν οι εκδόσεις Διάπλαση:
«Οι λαμπάδες που επαναστάτησαν» της Χρυσηίδας Δημουλίδου.

Κάθε Πάσχα στο χωριό Λαμπρινίτσα γίνεται μεγάλη γιορτή, γιατί εκεί υπάρχει το μαγαζάκι του κυρ-Λάμπρου που φτιάχνει τις ωραιότερες χειροποίητες λαμπάδες. 
Έτσι και φέτος η βιτρίνα του μαγαζιού του στολίστηκε αποβραδίς πανέμορφα και εντυπωσιακά, και την επομένη τα παιδάκια θα μπορούσαν να αγοράσουν τη λαμπάδα της επιλογής τους.
Όμως αργά το βράδυ, κι ενώ όλοι οι άνθρωποι κοιμόντουσαν βαθιά, ο κακός ποντικός, που μπήκε από μια τρύπα μέσα στη βιτρίνα, είπε λόγια που τις τρόμαξαν και τότε εκείνες αποφάσισαν να κάνουν επανάσταση και να δραπετεύσουν. Έτσι, ακολουθώντας τον ποντικό, έφυγαν από το μαγαζί. 

Την άλλη μέρα, όταν τα παιδάκια είδαν τη βιτρίνα άδεια, μαράζωσαν. Τώρα πώς θα γινόταν Ανάσταση χωρίς τις λαμπάδες; Τότε ο Λαγός του Πάσχα μαζί με τον φίλο του, το Κόκκινο Αυγό, αποφάσισαν να τις βρουν και να τις φέρουν πίσω. Γιατί εξαφανίστηκαν οι λαμπάδες; Πού πήγαν; Άραγε θα καταφέρουν να τις βρουν ή δεν θα γίνει Πάσχα στο χωριό;

Θα τα ανακαλύψουμε όλα στις σελίδες αυτού του βιβλίου!

Την εικονογράφηση έχει κάνει η Ναταλία Καπατσούλια.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ: Χαριλάου Τρικούπη 76, Αθήνα, τηλ: 210-3808455, www.diaplasibooks.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.