Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Είναι το σπίτι σου κατάλληλο για ανηλίκους;

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να παίζει και να κινείται στο σπίτι, με ασφάλεια.



Τα ατυχήματα στο σπίτι αποτελούν μία από τις συχνότερες αιτίες τραυματισμού των παιδιών. Για αυτό είτε ετοιμάζεστε να γίνετε γονείς είτε έχετε ήδη παιδί, αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας για να κάνετε το σπίτι σας ιδανικό χώρο για να κινείται και να παίζει.

Σκεφτείτε όλα τα πιθανά μέρη που μπορεί να οδηγήσει το μωρό σας η περιέργεια του αλλά και η διάθεση για εξερεύνηση, για να δημιουργήσετε ένα όσο το δυνατόν πιο ασφαλές περιβάλλον για το παιδί σας.

Απορρυπαντικά, φάρμακα

Οι νέες κάψουλες των απορρυπαντικών μπορεί να φαίνονται σαν γευστικές λιχουδιές στα μικρά παιδιά, για αυτό σιγουρευτείτε ότι είναι σε σημείο όπου δεν έχουν πρόσβαση, για παράδειγμα σε ένα κλειδωμένο ντουλάπι σε μεγάλο ύψος. Αποφύγετε να κρατάτε απορρυπαντικά κάτω από το νεροχύτη ή στο μπάνιο όπου μπορούν να τα πιάσουν. Κλειδώστε τα φάρμακα και άλλες επικίνδυνες για το παιδί ουσίες σε σημεία που δεν μπορούν να φτάσουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά πιαστράκια για συρτάρια και ντουλάπια που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Παράθυρα, μπαλκόνια, σκάλες

Ασφαλίστε τα παράθυρα του σπιτιού, ώστε να μην ανοίγουν εύκολα, ειδικά αν βρίσκονται σε χαμηλά σημεία. Ποτέ μην αφήνετε μόνα τους τα παιδιά σε μπαλκόνια και βεράντες. Αν έχετε κάγκελα, επενδύστε τα με ειδικά προστατευτικά, για να μην μπορούν να περάσουν ανάμεσα. Απομακρύνετε καρέκλες, τραπέζια και άλλα ψηλά έπιπλα που βρίσκονται κοντά σε παράθυρα ή σε σημεία όπου μπορούν τα παιδιά να ανέβουν πάνω τους και να πέσουν. Αν έχετε σκάλες, τοποθετήστε ειδικές μπάρες που δεν θα αφήνουν τα παιδιά να περνούν.

Φωτιά

Μάθετε στα παιδιά από νωρίς ότι δεν πρέπει να παίζουν με σπίρτα, αναπτήρες και εύφλεκτα υλικά. Κλειδώστε οτιδήποτε εύφλεκτο ή βάλτε το σε σημείο όπου δεν το φτάνουν τα παιδιά.

Πρίζες

Ελέγξτε το σπίτι σας για χαλαρές πρίζες, εκτεθειμένα ή μπερδεμένα καλώδια και οτιδήποτε ηλεκτρικό μπορεί να αποτελέσει εστία κινδύνου για το παιδί. Μάθετέ του ότι απαγορεύεται να αγγίζουμε πρίζες και καλώδια και χρησιμοποιήστε τα ειδικά καλύμματα για τις πρίζες του σπιτιού.

Χαλιά και γωνίες

Καλύψτε άκρες και γωνίες από τραπέζια, πάγκους, σκαλιά και γραφεία με ειδικά πλαστικά για να αποτρέψετε τραυματισμούς, ειδικά στο κεφάλι, αν τυχόν πέσει το παιδί. Αν έχετε χαλιά, στερεώστε τα για να μην γλιστρούν.

Ηλεκτρικές συσκευές-Μαχαιροπήρουνα 

Προσπαθήστε να μην αφήνετε σε σημεία που μπορεί να φτάσει το παιδί ηλεκτρικές συσκευές, όπως το κινητό σας αλλά και άλλες που μπορεί να του προκαλέσουν εγκαύματα όπως το πιστολάκι για τα μαλλιά. Το ίδιο ισχύει φυσικά για τα μαχαιροπήρουνα. Προτιμήστε αυτά που είναι κατασκευασμένα ειδικά για μωρά και παιδιά.

Πηγή: Childit.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια