Φωτογραφία, αρχιτεκτονική και capoeira για παιδιά - AllYou.gr

Search

Φωτογραφία, αρχιτεκτονική και capoeira για παιδιά

Στο ΚΙΠΣΝ, με δωρεάν συμμετοχή.

> ΠΑΙΔΙ ::
20 Απριλίου 2017

Τώρα που ο καιρός γλύκανε, ευκαιρία να πάρεις τα παιδιά και να πάτε στο Κέντρο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, όπου θα συμμετάσχετε σε εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές παράλληλα δραστηριότητες:
 
Camera Obscura
Παρασκευή / 21 Απριλίου / 2017, 18.00-20.00

Ως πρώτη φωτογραφική μηχανή μπορεί να θεωρηθεί ένα σκοτεινό δωμάτιο ή κουτί (camera obscura), που στη μία άκρη είχε μια γυαλιστερή επιφάνεια και στην απέναντι άκρη μία πολύ μικρή οπή. Σε μία τέτοια κατασκευή, οι ακτίνες του φωτός διαδίδονται μέσα από την οπή και σχηματίζουν πάνω στην επιφάνεια ένα είδωλο των αντικειμένων έξω από το δωμάτιο ή κουτί. Στόχος του εργαστηρίου είναι να μάθουν τα παιδιά τη λειτουργία της συγκεκριμένης κάμερας (ανεστραμμένο είδωλο) και φεύγοντας να πάρουν μαζί τη δική τους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Τίνα Νάντσου, Φυσικός
Για παιδιά 9-12 ετών
Έως 15 συμμετοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

Παιχνίδι με την Αρχιτεκτονική: «Όλα τα σχέδια χωράνε!»
Σάββατο / 22 Απριλίου / 2017, 17.30-19.00

Η τέχνη της αρχιτεκτονικής γίνεται… παιχνίδι στα χέρια των παιδιών! Ανακαλύπτουμε τον ρόλο της ιδέας, τα διαφορετικά μεγέθη, τη σημασία του προσανατολισμού και την έννοια της φόρμας στην αρχιτεκτονική, παίζοντας εικαστικά.

«Όλα τα σχέδια χωράνε!». Χωράνε σε ένα φύλλο χαρτί ολόκληρο το ΚΠΙΣΝ, το σπίτι μου και το δωμάτιο μου; Τι είναι η κλίμακα; Ανακαλύπτουμε τα μεγέθη στην αρχιτεκτονική και στη συνέχεια δημιουργούμε το προσωπικό μας έργο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός
Για παιδιά 6-8 ετών
Έως 15 συμμετοχές
ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

Capoeira για παιδιά
Σάββατο / 22 Απριλίου / 2017, 12.00-13.00

Η capoeira, μια αρκετά δημοφιλής τέχνη που έρχεται από τη Βραζιλία, είναι πολυδιάστατη. Μελετώντας κανείς τη δομή της, συμπεραίνει πώς μπορεί να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο και συνάμα διασκεδαστικό παιδαγωγικό εργαλείο, αφού βοηθάει το παιδί να εξελιχθεί κινητικά, ψυχοκινητικά, ψυχοσυναισθηματικά και ψυχοκοινωνικά. Έχοντας στόχο την αρμονία μέσα στη «μάχη – luta», το παιδί χρησιμοποιεί επιθετικές κινήσεις αλλά με έλεγχο, χωρίς πρόθεση να χτυπήσει τον συμπαίκτη του, ενώ το γεγονός ότι στην capoeira δεν υπάρχει νικητής ή χαμένος, στρέφει την προσοχή στη συνεργασία και όχι στον ανταγωνισμό.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Mestre Paulinho / Quilombo Cultural Center
Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών
Έως 25 συμμετοχές
ΞΕΦΩΤΟ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΠΡΟΣΒΑΣΗ 
Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: 06:00-00:00
Στίβος, Αγορά, Φάρος, Κανάλι: 06:00-00:00
Κέντρο Επισκεπτών: 09:00-22:00

Πρόσβαση και Δωρεάν Υπηρεσία Shuttle Bus 

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα
+30 216 8091 001/2/3
www.SNFCC.org
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!