Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Προτείνουμε το "Στάσου στο μπόι σου" 

Ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα, την ελευθερία των επιλογών και τον σεβασμό στα ζώα!



Υπάρχουν ορισμένα θέματα που έρχεται κάποια στιγμή η ώρα να συζητήσεις με το παιδί σου, λεπτά ή ακανθώδη που δυσκολεύεσαι να εξηγήσεις.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι παιδοψυχολόγοι πάντα προτείνουν, εν μέσω άλλων, ένα καλό βιβλίο που θα λειτουργήσει ως γέφυρα επικοινωνίας που θα διαβείτε παρέα. 

Εάν θέλεις να μιλήσεις στο παιδί σου για τις διαφορές, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία των επιλογών και τον σεβασμό στα ζώα, το κατάλληλο βιβλίο είναι το «Στάσου στο μπόι σου» από τις αγαπημένες εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Πρωταγωνίστριες, δύο γειτόνισσες: την κυρία Ψηλή, που είναι πολύ ψηλή και λεπτή και την κυρία Κοντή, που είναι πολύ κοντή και στρουμπουλή. Αλλά η εμφάνιση δεν είναι το μόνο στοιχείο που τις διαφοροποιεί. Για να είμαστε ακριβείς, η κυρία Ψηλή με την κυρία Κοντή δεν έχουν τίποτα κοινό! 

Η κυρία Ψηλή όταν μπαίνει στη θάλασσα με το ριγέ μαγιό της θυμίζει φάρο σε ξερονήσι

και όταν κολυμπά η κυρία Κοντή φορώντας το καρό μαγιό της θυμίζει σημαδούρα που από το κακό της είχε κοκκινίσει!

Κι όταν κάνει ζέστη η κυρία Ψηλή πίνει λεμονάδα ενώ η κυρία Κοντή προτιμά τη βυσσινάδα.

Ακόμα και στα κατοικίδια έχουν διαφορετικές προτιμήσεις αφού η κυρία Ψηλή έχει μια γάτα χνουδωτή και η κυρία Κοντή έχει ένα σκύλο μαλλιαρό.

Σαν το σκύλο με τη γάτα κι αυτές παρόλο που τις αυλές τους χωρίζει ένας πράσινος φράχτης με το ζόρι ανταλλάσσουν μια ‘’Καλημέρα’’ όταν συναντιούνται στο δρόμο, που και αυτή κόβεται μαχαίρι όταν η γάτα της κυρίας Ψηλής τρυπώνει στην αυλή της κυρίας Κοντής με αποτέλεσμα να την κυνηγήσει με μανία ο Ζορό, ο σκύλος ο μαλλιαρός.

Τι θα γίνει όμως όταν η κυρία Ψηλή και η κυρία Κοντή βρεθούν στο τσίρκο; Μήπως η κοινή αγάπη για τα ζώα και η ανάγκη τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους είναι ικανή να σβήσει οποιαδήποτε διαφορά;

Η συγγραφέας Σοφία Τσιάμη μέσα από ένα ανατρεπτικό, γραμμένο σε ρίμα κείμενο κατορθώνει να προβάλλει ένα πολύ ουσιαστικό ερώτημα: «Μήπως τελικά είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν;»

Η εικονογράφος Σάντρα Ελευθερίου εκτός από τις υπέροχες φιγούρες που σχεδίασε για την κυρία Ψηλή και την κυρία Κοντή πλαισιώνει την ιστορία με πολλά και ζωηρά χρώματα και με ένα ύφος που παντρεύει μοναδικά το κλασικό -πλούσιο σε γραφικά στοιχεία- στυλ με τις λιτές γραμμές.

*Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US