Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

3 ολοκαίνουριοι τίτλοι για μικρούς βιβλιοφάγους με χιούμορ

Από τη σειρά Αστείες Ιστορίες, των εκδόσεων Παπαδόπουλος.



Στα παιδιά αρέσει να διαβάζουν βιβλία που τα κάνει να περνάνε όμορφα και να γελάνε ενώ παράλληλα μαθαίνουν καινούρια πράγματα που εξάπτουν τη φαντασία τους. 

Εμείς ξεχωρίσαμε τρία νέα βιβλία, από τη σειρά Αστείες Ιστορίες, που εκδίδει ο Παπαδόπουλος και σας τα προτείνουμε:

1.Η αγελάδα βουνό και άλλες ιστορίες, της Σταματούλας Τσιάντη, εικονογράφηση Γιώργος Σγουρός

agelada_vouno.jpg

Έξι ευφάνταστες ιστορίες με ήρωες ζώα και ανθρώπους, με πρώτη στη σειρά το οικολογικό παραμύθι «Η Αγελάδα Βουνό» με πρωταγωνίστρια μια αγελάδα που άρχισε να μεγαλώνει τόσο πολύ ώστε να αποκτήσει ένα τεράστιο δάσος, καλλιέργειες και ζώα που βοσκούσαν στην επιφάνεια της. Ο μόνος που ήξερε καλά την ιστορία της αγελάδας ήταν ένας χωρικός που κανείς δεν τον πίστευε όταν έλεγε πως η γη είναι ζωντανή!
Σε μια άλλη ιστορία του βιβλίου ένας γάιδαρος θέλει τόσο πολύ να είναι χαρούμενα τα παιδιά που τελικά γίνεται ο γάιδαρος- λεωφορείο ενώ σε μια άλλη ένας αγρότης πολύ καλοσυνάτος παντρεύεται μια στριμμένη γυναίκα ενώ οι λύκοι ψηφίζουν για το εάν πρέπει ή όχι να φάνε ένα πρόβατο! 

2.Μπούρδες, του Εδουάρδου Ληρ, απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου 

bourdes.jpg
Το έργο αυτό κυκλοφόρησε το 1846, όταν όλα τα παιδικά βιβλία έλεγαν στα παιδιά τι πρέπει να κάνουν και τι όχι. Και ο Ληρ έσπασε το κατεστημένο γράφοντας ένα βιβλίο χωρίς καθόλου «πρέπει», αλλά με πολύ γέλιο, φαντασία και... μπούρδες! Γέμιζε τις σελίδες του με παράλογα αστείες, έμμετρες ιστορίες, ποιήματα, παράξενες αλφαβήτες μέχρι και φανταστικές βοτανολογίες και απέκτησε φανατικούς θαυμαστές, ένας από τους οποίους ήταν και ο Νομπελίστας, Έλληνας ποιητής, Γιώργος Σεφέρης, ο οποίος μάλιστα έγραψε και εξέδωσε και δικές του μπούρδες. 
Tip: Χάρισέ το σε έναν φίλο σου που διστάζει να γελάσει. Θα τον ξεκλειδώσεις!

3.9 τρελές ιστορίες, της Ursula Wolfel, μετάφραση Ηώ Αμανάκη, εικονογράφηση Μιχάλης Καζάζης

9treles_istories.jpg
Αυτοτελείς, τρελούτσικες και παράξενες ιστορίες με αλληγορία, χιούμρ και ηθικά διδάγματα από μια διάσημη συγγραφέα που έχει υπάρξει 3 φορές υποψήφια για το βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Hans Christian Andersen.
Στις ιστορίες αυτές συναντάμε μια γυναίκα που ήθελε να γράψει ένα πολύ έξυπνο βιβλίο και κατέληξε να κατακτήσει ένα παράξενο ρεκόρ, μαθαίνουμε για τη μυστήρια εφεύρεση της περιμενομηχανής που φέρνει απρόσμενα αποτελέσματα στον κάτοχό της και γνωρίζουμε τη σούπερ νοικοκυρά, τον πατέρα που ήθελε να αποδείξει στον γιο του πως δεν υπήρχε λόγος να φοβάται, τον σπουδαίο αθλητή που πήγε διακοπές στη θάλασσα, τον άνθρωπο που πίστευε εύκολα τα μηνύματα που πρόβαλλαν οι διαφημίσεις και τη γυναίκα που λειτουργούσε πάντα βάσει προγράμματος!  

Και τα τρία βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας