Σας έπιασε στα πράσα το παιδί; Να τι πρέπει να του πείτε! - AllYou.gr

Search

Σας έπιασε στα πράσα το παιδί; Να τι πρέπει να του πείτε!

Ανάλογα με την ηλικία του. 

> ΠΑΙΔΙ ::
17 Οκτωβρίου 2014

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: εννοείται ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε όταν σας... κάνει τσακωτούς είναι να του ζητήσετε να βγει από το δωμάτιο, ώστε να ντυθείτε (και να πάρετε μία βαθιά ανάσα). Προσοχή όμως: χωρίς πανικό, χωρίς φωνές και κυρίως χωρίς ενοχές. Από 'κει και πέρα, ο τρόπος που θα το προσεγγίσεις μαζί με τον σύντροφό σου, εξαρτάται άμεσα από την ηλικία του. Συγκεκριμένα:  

Αν το παιδί είναι κάτω από 6: Τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα σ' αυτή την περίπτωση, καθώς συνήθως τα παιδιά μέχρι αυτή την ηλικία δεν έχουν ιδιαίτερη συναίσθηση του τι σημαίνει η σεξουαλική πράξη.  Το πιθανότερο είναι λοιπόν να μην χρειαστεί να του εξηγήσετε τίποτα περισσότερο, πέρα του ότι είναι ευγενικό -και επιβεβλημένο- την επόμενη φορά να χτυπάει την πόρτα πριν μπει στο υπνοδωμάτιο σας. 

Περίπου μέχρι την ηλικία των 12: Εδώ τα πράγματα "ζορίζουν". Μάλλον το παιδί έχει ήδη παρακολουθήσει έστω και τυχαία κάποιες ερωτικές σκηνές στην τηλεόραση ή -ακόμα πιθανότερο είναι να- σας έχει ήδη κάνει την ερώτηση: "τι είναι το σεξ;". Η ψυχραιμία είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη. Από εκεί και πέρα, καλό είναι να του εξηγήσετε ότι ακόμα και οι γονείς έχουν τις προσωπικές τους στιγμές και πως αυτό που είδε είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Και φυσικά να "καταστρώσεις" με το σύντροφό σου το σχέδιο για το πώς θα μιλήσετε στο παιδί σας για το σεξ, γενικότερα. 

Μεγαλύτερο από 12 ετών: Ίσως πιο εύκολη να είναι η αποστολή σας αν το παιδί είναι στην (προ)εφηβεία, που ίσως αδιαφορήσει και δεν χρειαστεί να δώσετε περαιτέρω εξηγήσεις. 

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
BEAUTY TIPS

3+1 τρικ για να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται ξεκούραστο

Mάθε τι πρέπει να κάνεις εκείνες τις ημέρες που η επιδερμίδα χρειάζεται έξτρα προσοχή!
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η έρευνα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει υπόψη κάθε τεμπέλα

Οι επιστήμονες έρχονται να δικαιώσουν τους… φυγόπονους και να μιλήσουν με στοιχεία για το δικαίωμα στην τεμπελιά.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!