Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

8 τρόποι να γιορτάσετε το μπαμπά

Η Γιορτή του Πατέρα έφτασε και είναι τέλεια αφορμή για χαμόγελα.



Στις 18 Ιουνίου είναι φέτος η Γιορτή του Πατέρα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Ακόμα και αν πολλοί θεωρούν τη συγκεκριμένη γιορτή «ξενόφερτη», αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να γιορτάσετε έστω και μία φορά το μπαμπά της οικογένειάς σας!

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει μαζί με τους μικρούς σας βοηθούς και σχεδιάστε μία μέρα για εκείνον.

Πινακίδα
Μπορείτε να ξεκινήσετε φτιάχνοντάς του μία πινακίδα που να τον καλωσορίζει στο σπίτι ή να του στείλετε φωτογραφίες στη διάρκεια της μέρας με εσάς και τα παιδιά να κρατάτε χαρτόνια με διάφορα μηνύματα για το μπαμπά.

Πρωινό στο κρεβάτι
Φτιάξτε με τα παιδιά το αγαπημένο του πρωινό, και πηγαίνετέ το μαζί στο μπαμπά για ένα ευχάριστο ξύπνημα!

Χειροποίητες κάρτες
Ζητήστε από τα παιδιά να σας πουν γιατί αγαπούν το μπαμπά τους και να το γράψουν (μόνα τους ή με τη βοήθειά σας) σε κάρτες που θα διακοσμήσουν τα ίδια.

Η αγάπη περνάει από το στομάχι
Μαγειρέψτε με τα παιδιά, ή παραγγείλτε το αγαπημένο του φαγητό.

Τυχαία μηνύματα
Γράψτε μαζί με τα παιδιά μηνύματά για το μπαμπά και αφήστε τα σε τυχαία σημεία στο σπίτι ή στα πράγματά του για να τα βρει στη διάρκεια της ημέρας.

Χαλάρωση 
Αφήστε για κάποια άλλη μέρα τη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνει, από το να πετάξει τα σκουπίδια, μέχρι να φτιάξει εκείνο το διακόπτη στο μπάνιο.

Μιλήστε 
Ρωτήστε τον πώς θα ήθελε να περάσει τη δική του ξεχωριστή ημέρα. Αν προτιμάει π.χ. να βγείτε από το σπίτι ή να διοργανώσετε βραδιά σινεμά στο σαλόνι σας. Προσπαθήστε να αποφύγετε να σχεδιάσετε μία εντελώς γεμάτη ημέρα με πολλές δραστηριότητες και πράγματα τα οποία θα έχουν συγκεκριμένες προθεσμίες και πίεση χρόνου. Στόχος σας είναι να χαλαρώσετε και να περάσετε καλά.

Μοιραστείτε ιστορίες
Θυμηθείτε όλη η οικογένεια μαζί αστείες ιστορίες με το μπαμπά ή ζητήστε του να πει εκείνος αστείες ιστορίες από τη δική του παιδική ηλικία, π.χ. τι του άρεσε στο σχολείο, ποια παιχνίδια έπαιζε με τους φίλους του, την καλύτερη του ανάμνηση από διακοπές, από τους δικούς του γονείς.

Πηγή: Childit.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.