"Μαμά, να δω τηλεόραση;". Τι απαντάμε; - AllYou.gr

Search

"Μαμά, να δω τηλεόραση;". Τι απαντάμε;

Εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού σου. 

> ΠΑΙΔΙ ::
20 Οκτωβρίου 2014

Και για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα: 

Παιδιά ηλικίας 1-2 ετών: Τα παιδιά ενός έτους όταν παρακολουθούν τηλεόραση, βλέπουν μόνο έγχρωμες εικόνες, οι οποίες τρεμοπαίζουν. Μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου έτους αρχίζουν και καταλαβαίνουν ελάχιστα κομμάτια αυτού που βλέπουν και ορισμένα παιδιά μιμούνται αυτά που βλέπουν.

Παιδιά ηλικίας 3-5 ετών: Καλό είναι όσο μπορεί κανείς να «αναβάλει» την επαφή με την τηλεόραση μέχρι την ηλικία περίπου των 3 χρονών. Στην ηλικία των τριών με πέντε ετών, το παιδί είναι καλό να βλέπει τηλεόραση σε περιορισμένο χρόνο και με ελεγχόμενο περιεχόμενο. Ο χρόνος παραμονής μπροστά στην οθόνη δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 με 20 λεπτά την ημέρα. Για μεγαλύτερα παιδιά (μέχρι 5 ετών) μπορεί να είναι και μισή ώρα.

Παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω: Για τα μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να αυξάνεται σταδιακά ο χρόνος παρακολούθησης τηλεόρασης. Τα προγράμματα που βλέπουν θα πρέπει να ανταποκρίνονται πάντα στο επίπεδο της ηλικίας τους. Από τα 7 χρόνια, είναι η περίοδος που τα παιδιά ενδιαφέρονται να δουν τις εκπομπές που βλέπουν οι φίλοι τους. Κύριος λόγος ότι χρησιμοποιούν το περιεχόμενο των σήριαλ και γενικά των εκπομπών για συζητήσεις και παιχνίδι.

Ποιες εκπομπές είναι κατάλληλες για τα παιδιά;

Φυσικά οι παιδικές εκπομπές και κυρίως αυτές που απευθύνονται στη συγκεκριμένη ηλικία του παιδιού. Βέβαια θα αναρωτιέστε ότι πολλές παιδικές εκπομπές έχουν πλέον αρκετές σκηνές με όπλα, βία και τσακωμούς. Θα ήταν καλό να αποφεύγονται όσο περισσότερο γίνονται. Οι εκπομπές είναι προτιμότερο να αφορούν σε ιστορίες με ευχάριστο τέλος και πλοκή. Μην επιλέξετε κάτι που είναι σε συνέχειες. Τα παιδιά τα αγχώνει πολύ αν πρέπει να περιμένουν για το τι θα γίνει σε μια επόμενη φορά! Ιστορίες με ζώα, αλλά και ντοκιμαντέρ για μικρά παιδιά είναι ιδανικές, καθώς οι εικόνες από την φύση και το ζωικό βασίλειο έχουν πολύ ενδιαφέρον. Τέλος, οι εκπομπές με εκπαιδευτικό ενδιαφέρον, βοηθούν στην εκμάθηση και εμπλουτισμό των γνώσεων.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Πώς να εφαρμόσεις σωστά το glitter στα χείλη

H πιο hot τάση και πώς να την εφαρμόσεις, χωρίς να τα κάνεις όλα άνω- κάτω!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς το σίδερο για μπούκλες

Ήρθε η ώρα για ένα βασικό μάθημα ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Να πόσα αυγά μπορείς να τρως την εβδομάδα

Μάθε τι προτείνουν οι ειδικοί και πως μπορείς να χάσεις βάρος βάζοντας τα αυγά στη διατροφή σου.
ΠΑΙΔΙ

Μπορείς να στέκεσαι γυμνή μπροστά στο παιδί σου;

Τα “πρέπει” και “δεν πρέπει” σχετικά με το θέμα του γυμνού σώματος των γονιών.
ΜΟΔΑ

5 παπούτσια που πρέπει να κρύβεις κάτω από το γραφείο σου

Για τις απρογραμμάτιστες εξόδους μετά την δουλειά, τα παπούτσια αυτά θα αναβαθμίσουν την εμφάνισή σου!
BEAUTY TIPS

7 βήματα για να εφαρμόζεις τέλεια το foundation

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθείς για να έχεις πάντα άψογο μακιγιάζ!