Ποια παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο να γίνουν παχύσαρκα; - AllYou.gr

Search

Ποια παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο να γίνουν παχύσαρκα;

Mια ενδιαφέρουσα έρευνα που πρέπει να διαβάσεις.

> ΠΑΙΔΙ ::
22 Αυγούστου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Αν το παιδί σου είναι μοναχοπαίδι, καλομαθημένο ή κακομαθημένο, σίγουρα τραβάει πάνω του όλη την προσοχή και όλη την αγάπη της οικογένειας.

Και αυτό είναι τόσο φυσιολογικό να συμβαίνει. Μόνο που «τραβάει» πάνω του και κάποιες συνήθειες, που εδώ στην Ελλάδα τις ξέρουμε πολύ καλά: Το να το μπουκώνει η γιαγιά με τα ωραία της φαγητά και να το γεμίζουν οι θείες με παγωτά και ζαχαρωτά. 

Το ξέρεις όμως ότι τα μοναχοπαίδια είναι περισσότερο επιρρεπή στην παχυσαρκία από ό,τι τα παιδιά που έχουν αδέρφια;

Αυτό ακριβώς απέδειξε μια έρευνα που πραγματοποίησε η επιστημονική επιθεώρηση  Nutrition and Diabetes, σε 12.700 παιδιά, ηλικίας 2-9 ετών, προερχόμενα από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες. 
Μάλιστα, σύμφωνα με την ερευνήτρια Μόνικα Χουνσμπέργκερ της Ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του σουηδικού πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, τα μοναχοπαίδια έρχονται αντιμέτωπα πάνω από 50% αυξημένο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα ή και παχύσαρκα. 

Πώς εξηγείται αυτό, πέρα από τις ελληνικές οικογενειακές συνήθειες;
Τα μοναχοπαίδια, μη έχοντας παρέα να παίξουν, είναι πιο πιθανόν να μένουν σπίτι με αποτέλεσμα και να τρώνε περισσότερο και να κινούνται λιγότερο.

Για αυτό, εάν έχεις ένα και μοναδικό παιδάκι, φρόντιζε να βγαίνει έξω να παίζει, να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες και να μην μένει άπραγο πάνω σε ένα κρεβάτι με το τάμπλετ στα χέρια. Ή και με ένα κουβαδάκι γαριδάκια δίπλα του.
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!